Home

Eindbaas 8

+ Henry Homesweet + Meneo + $kodek

Datum
vr 13 jan 12
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie
Voor liefhebbers van
8-BIT / CHIPTUNE

De stijf uitverkochte EINDBAAS van afgelopen september staat permanent in ons geheugen ge-etst als de meest epische EINDBAAS tot nu toe. Toch gaan we er op vrijdag 13 januari nog een tandje overheen met drie chiptunes giganten om van te likkebaarden.

HENRY HOMESWEET

Wees getuige van het eerste Nederlandse optreden van de jonge Brit Tom Hedley. Met een ongehoorde productie ratio en een beruchte live reputatie, mogen we hem dan eindelijk verwelkomen op het EINDBAAS podium. Op het laatste Blip Festival in New York verzorgde hij een allesverwoestende slot act. Voor dit alles heeft hij niet meer nodig dan twee Gameboys Advance. Zijn zeer indrukwekkende nieuwe EP ‘The Archaic Revival’ die afgelopen oktober uitkwam en zijn vele Outhouse Sessions zijn stuk voor stuk onmisbare basiskennis voor iedere chiptunes liefhebber.

MENEO

Ooit zo enthousiast geworden dat je ter plekke je broek uit wilde trekken? Voor Rigo Pex is dit de normaalste zaak van de wereld als hij rauwe electropical beats uit zijn Gameboy tovert. Het belooft een zweterige show te worden vol bleepy cumbia, rondvliegende kledingstukken en een enorme energie.

$KODEK 

Het werd voor EINDBAAS hoog tijd voor wat straffere geluiden, dus gaan we keihard de nacht in met de rauwe chipstep van Kodek uit Letland. De titel van zijn nieuwste ep omschrijft dat, wat er uit zijn Gameboy rolt heel best: ‘Battery powered acid schlager’. Dus.

Glitch artiest Rosa Menkman  zal met destructievedigitale glitches de avond aankleden via het witte doek.

Het programma wordt natuurlijk aangevuld met EINDBAAS & gast DJ’s en VJ’s. En wegens succes op herhaling: Timbob’s Chipshop voor hippe chiptune goodies, en het aansluitende Open Podium in de Kargadoor, waarvoor je je kunt inschrijven als jij de wereld met jouw tunes wil verrassen.