Home

EINDBAAS vs. Night Arcade

Club
Datum
vr 7 jul 17
Open
22:00
Aanvang
22:00
Locatie

80's galore met synths, arcade & neon!

EINDBAAS gaat de samenwerking aan met de Amsterdamse Urban Road Records / 1984 Night at the Arcade: Europa’s toonaangevend synthwave event, geïnspireerd door de jaren 80 esthetiek. Bereid je voor op een clash van chiptune & synthwave die elkaar versterken in een nostalgische reis door de jaren 80 cultuur.

ABSOLUTE VALENTINE (FR) De oprichter van Lazerdiscs Records, producer en live performer: Absolute Valentine doet het allemaal. Zijn elektronische muziek is een mix van synthwave, outrun en darkwave, sterk beïnvloed door de jaren 80 esthetiek. Absolute Valentine is altijd druk met een nieuw project en heeft al naast grootheden als Carpenter Brut, Anoraak en Lifelike op het podium gestaan.

MONODEER (NL) Het gebeurd niet vaak dat we een artiest terug vragen om een ​​EINDBAAS-editie voor de derde keer te spelen, maar de Nederlandse Monodeer is te indrukwekkend. Met twee klassieke Nintendo Gameboys brengt hij energieke liveshows die de pixelige grenzen van chipmusic & de micromusic scene doorbreken. Monodeer brengt een eigen geluid van zware, luidruchtige, lo-fi chip-bass & melodieuze lijnen. Minimale middelen. Maximaal geluid.

SUNG (FR) Sung is een Frans/Koreaanse elektronische muziek artiest uit Parijs. Sinds 2013 produceerde hij elektronische muziek die geïnspireerd is op de cultuur, videogames & films uit de jaren 80 zoals Blade Runner, Tron en Ghost in the Shell. Zijn composities zijn een mix van retro geluiden en stevige urban beats die die doen voelen alsof je cruised door een futuristische stad. Veel van zijn tracks zijn gebruikt in indie-games als Half-Line Miami en Fragmental.

DEMOSCENE TIME MACHINE (DE) Demoscene Time Machine maakt sinds 2008 melodische bleepy muziek. Geïnspireerd op oude SNES-soundtracks, DOS-demo’s en het veelzijdig bereik van de PC-luidspreker, is hij op dit moment op volle kracht en produceert hij zware dansvloervriendelijke fakebit-muziek met pakkende melodieën en infectieuze beats. 

DJ’S DEVEREAUX 85 & EINDBAAS Naast EINDBAAS zelf, zal de founder van Urban Road Records & 1984 Night of the Arcade ook een DJ set doen. Geïnpireerd door de pop-cultuur uit 1980 neemt Devereaux 85 je mee in een set van synthwave en funky Nudisco gemengd met glitchy house klassiekers.