Home

Eindbaas X

+ 10e Editie

Datum
vr 14 sep 12
Open
23:00
Aanvang
00:00
Locatie
Voor liefhebbers van
8 BIT

De beste 8 bit chiptunes van de wereld. Steeds meer mensen komen in aanraking met deze unieke elektronische muziek die je nergens anders hoort, behalve op EINDBAAS. Op 14 september kun je zelf getuige zijn van deze kleine revolutie, met weer drie live optredens, visuals en een open podium.

Eerste namen:
cTrix
Chris Mylrae uit Melbourne schopte vele internationale konten op zo’n beetje alle Blip events (New York, Tokyo en Melbourne). cTrix integreert Gameboy, C64, Atari 2600, Lynx en zijn geliefde Amiga 500 & 1200 en limiteert zich daarbij niet tot een bepaalde stijl. Zijn muziek is eerder al omschreven als: ‘Een vette funky mix van breaks/house, dooreen gemixed met vroege jaren’90 vocal samples en lekkere oldskool jungle en drum&base’.  

FantomenK zou je kunnen kennen van de game show ‘Hey Ash, Whatcha Playin’ en zijn videoclips met Keith Apicary (Screwattack fame), maar live laat hij zich verdomd zelden zien. Toch heeft EINDBAAS hem kunnen strikken, omdat de aanhouder nou eenmaal wint. De boodschap van zijn electro-disco-chip-house mengsel is simpel: DANS! Dit is de bijbehorende video: http://youtu.be/CE-EyKodD60

deadbeatblast
Deze Canadees speelde al eerder op een editie van EINDBAAS in New York en nu willen we hem terug! Met een achtergrond in punk maakt Deadbeatblast noise met toys. Gameboys om precies te zijn. Maar niet het oorverdovende gruizige en thrashy soort noise, dat je misschien zou verwachten. Deadbeatblast’s ware talent is het maken van extreem melodische noise, wat gevaarlijk verslavende tracks en monumentale live shows oplevert.

xyce 
Het nieuwe superproject van de Nederlandse demo-sceners Xylo en Cerror. Met drie briljante album releases in een jaar zijn ze zo onverslaanbaar als ware eindbazen. Ze maken hun oldskool chiptunes met de Atari ST, Amiga en PC (FT2), en het klinkt allemaal als die fijne openingstune van je favoriete tekenfilm serie van toen je vijf jaar was. Maar behalve kindvriendelijk gaat Xyce over lol maken, dansen en bier drinken. 

Natuurlijk wordt zoals gewoonlijk de avond aangevuld met EINDBAAS DJ’s en gast DJ’s om iedereen van de nodige dansbare chiptunes te voorzien.