Home

Eindbaas

+ Covox + Bitshifter + Men of Mega + the C-men

Datum
vr 30 sep 11
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie
Voor liefhebbers van
8BIT CHIPTUNES

Er is een nieuwe dansavond neergestreken die het concept ‘dansavond’ een totaal nieuwe betekenis geeft. Bij EINDBAAS op 30 september komen de beats live uit een legendarisch klein speelgoedje van de vorige eeuw: de Gameboy.

Het vrolijke bleepy 8-bit geluid roept herinneringen op aan oude computergames, maar degenen die erbij waren in de begindagen van EINDBAAS in de immer uitverkochte ACU weten wel beter. Weinig muziek is zo dansbaar en aanstekelijk als chiptunes, zoals het ook wel wordt genoemd. Het feest zal plaatsvinden in twee fantastische muziekpodia in het centrum van Utrecht. We beginnen met een open podium in de Kargadoor, waar het zien en gezien worden is van het nieuwste chiptunes talent. Daarna lopen we snel door naar de Ekko, waar de grootste 8bit helden ter wereld te bewonderen zijn en te dansen tot je niet meer kan.

Bit Shifter (New York)
Giant sounds from small machines! Als chiptunes artiest van het eerste uur heeft Joshua Davis met het opzoeken van de grenzen van de Gameboy vele grote artiesten geinspireerd. Op het beroemde Blip festival in New York afgelopen mei was hij een van de absolute hoogtepunten.

Covox (Stockholm)
Een groots chipmuzikant die al lange tijd op hoog niveau opereert. Agressieve beats en vlijmscherpe melodien behoren tot de synthpop van het dramatische, harde soort, waar de Zweden patent op hebben. Crowdsurfers zijn bij zo’n show eerder regel dan uitzondering, dus neem gerust een duik.

Men of Mega (Utrecht)
Sinds hun nederlandse clubtour tour zingt iedereen uit volle borst hun aanstekelijke wijsjes mee. De shows zijn altijd gekkenhuis. Maar voor deze boys geen Gameboys. Ze zijn fake bit till death!

The C-men (Enschede)
Krachtige visuals, schreeuwende kleuren en dat in een opzwepend tempo. Vaker gezien? Niet als je weet dat alles op de Commodore Amiga is gemaakt.