Home

Eins, Zwei Orchestra + Nikoo

Datum
za 2 apr 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIE/SHOEGAZE
Gepresenteerd door
Release-show Eins, Zwei Orch.

Eins, Zwei Orchestra is een project van Stefan en Lydia van Maurik. De dresscode is altijd hetzelfde, namelijk ‘zoveel mogelijk kleuren’.
Geestelijk vader, Stefan van Maurik, maakte een compleet conceptalbum, gebaseerd op het werk van de schilder en architect Friedensreich Hundertwasser. ‘Ik vind zijn kunst echt waanzinnig. Het is een kakofonie van kleuren en lijnen, die me doet denken aan shoegaze’, vertelt hij.
Eins, Zwei Orchestra klinkt als bands als My Bloody Valentine en The Pains of Being Pure At Heart, maar eigenlijk moet je dit kleurrijke gezelschap gewoon aan het werk zien om de muziek te kunnen beoordelen. Dat kan vanavond bij de release-show in EKKO!

Een noiseband geïnspireerd op acts als No Age en Jay Reatard. Nikoo bracht vorig jaar haar eerste album uit, die meteen gratis te downloaden was en waar een kekke videoclip bij te vinden was. Het album kwam in eigen beheer uit, omdat er in eerste instantie niet meer van te maken zou zijn. De EP is zo spontaan en ongepolijst mogelijk opgenomen, in drie dagen. Tijdens het opnemen kenden de leden van de band de liedjes zelf nog nauwelijks. En dat was precies de bedoeling, zo valt te lezen in een artikel van Atze de Vries voor 3voor12.
Vanavond komt de band met een show waarbij de muziek alsnog niet te veel op ‘echte’ liedjes mag lijken. Je zult het tof vinden!
Check die intrigerende videoclip maar ’s even aan de linkerkant!