Home

EKKO Hoorcollege II: Ray Fuego + Etienne Memon

Overig
Datum
vr 27 nov 20
Open
20:00
Aanvang
20:00
Locatie
Gepresenteerd door
Locatie: Metaal Kathedraal

VERFIJNDE SELECTIES EN MIXES VAN ONZE FAVORIETE DJ'S EN ANDERE SMAAKMAKERS IN SEATED SETTING.

De clubs zijn dicht – een onvermijdelijk feit. Maar dat wil niet zeggen dat clubmuziek dood is. Het is even improviseren, maar we houden je favoriete slow burners, Boiler Room-anthems en moeilijk vindbare boogie jams graag springlevend en in eer. In een format met genoeg ruimte voor context, diepgang en dialoog, naast de gebruikelijke ruimte die we tussen elkaar houden. Bij Hoorcollege hoor je in seated settings (dus doe die extra squats) verfijnde selecties en mixes van onze favoriete DJ’s en andere smaakmakers.

Voor het tweede college gaan we (wederom) terug de banken in. Nee, geen houten klapstoelen, maar luxueuze Chesterfields en zelfgemaakt meubilair van de Metaal Kathedraal worden deze editie door jullie warm gehouden. Op deze bijzondere locatie mengen gotische Kerkgewelven en industriële betonnen muren zich tot een nieuw filmisch geheel annex creatieve broedplek, met in iedere ruimte een uniek akoestiek.

Voor onze tweede editie hebben we een tweetal sleutelfiguren uit de Amsterdamse scene weten te strikken die samenwerken over de grenzen van muziek en beperkende kaders. De eerste gast is Ray Fuego: rapper met punk-attitude, creatieve geest met een vuist in de lucht. Zij het met Bummy Boys, als onderdeel van collectief SMIB of solo – al jaren levert hij harde bars af en bewijst hij ook nog eens met Ploegendienst dat hiphop punk is en andersom. 

Samen met de tweede genodigde van vanavond, Etienne Memon, lid van Order Collective Amsterdam, werkte Ray namens Ploegendienst samen voor White Silence Is Violence-shirts, naast menige andere acties in de strijd tegen Zwarte onderdrukking en voor gelijke rechten. Namens Order is Etienne verantwoordelijk voor een kleurrijk universum aan tattoo-designs, shirts, beeldende (straat)kunst en DJ-sets. Samen doen Ray en Etienne hun muzikale roots, kunstinvloeden, maatschappelijke strijd en levensverhalen uit de doeken tijdens een nieuwe editie van Hoorcollege.