Home

EKKO’s albumclub: Big Thief luistersessie + Classic Water (live)

+ Te gast: Ruben van Dijk (Front)

Overig
Datum
vr 11 feb 22
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie

Gloednieuwe muziek, live-inspiratie en albumbesprekingen op release day.

Let op: dit programma is seated en er zijn alleen duotickets verkrijgbaar. Kun je echt niet als duo komen? Mail dan naar info@ekko.nl. Een geldig coronatoegangsbewijs in combinatie met een identiteitsbewijs is verplicht.

Normalize album clubs! We lullen eindeloos over boeken en stalken elkaars Goodreads, maar het wordt tijd voor analoge aandacht voor en interactie over albums. Voor liefhebbers, door liefhebbers. Met onze eigen pick-up zaten we de afgelopen twee jaar al genoeg opgesloten, nu is het tijd om fans te herenigen. Met een luisterfeestje, een albumbespreking met een kenner en een optreden van een verwante en/of geïnspireerde band. Iedere keer een andere act, gast en invloed, gepresenteerd door concertprogrammeur/muziekjournalist Dirk Baart. Gezellig in EKKO, in de kring, of hoe je dan ook wil gaan zitten. Huiswerk niet verplicht!

Album: Big Thief – Dragon New Warm Mountain I Believe In You
Te gast: Ruben van Dijk (Front)
Met liveshow van: Classic Water

In deze eerste editie van onze albumclub staat de nieuwe Big Thief centraal. Dragon New Warm Mountain I Believe In You wordt het vijfde album van de weergaloze band met een grote fanschare in Nederland. Het geluid ligt in het verlengde van de intieme, experimentele folk op U.F.O.F. en Two Hands (beide uit 2019), maar bevat nu wat geluiden uit onverwachte hoeken: bluegrass en metal, bijvoorbeeld. Vanavond gaat programmeur Dirk in gesprek met Ruben van Dijk, schrijver en mede-oprichter van muziekplatform Front. Ruben sprak onlangs Big Thief-gitarist Buck Meek over de nieuwe plaat, dus we zijn vanavond slechts één handdruk van de artiest verwijderd! De avond wordt afgesloten door de Utrechtse band Classic Water, die bestaat uit Big Thief-liefhebbers en haar eigen geluid voortbouwt op poëzie, rock ‘n’ roll en de experimentelere gitaargeluiden van bands als Big Thief.