Home

EKKO x Bordello A Parigi

+ Rude66 + Pieter Jansen b2b Hylke + Katjang Pedis

Club
Datum
vr 30 nov 18
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

's Lands meest kokette platenlabel serveert Italo en Disco als hete broodjes.

De Amsterdamse italo- en house-thuishaven Bordello a Parigi is terug voor een hosting in EKKO. Vanavond brengen we de typische italo-fundament naar Utrecht, maar het wordt steviger dan je gewend bent. Bordello a Parigi x EKKO: een nacht vol muzikale afslagen, van onverwachte wendingen tot duistere zijpaden – met om: oudgediende Rude66, versterkt door de vaste waarden uit de zaak en lokale talenten. Gustoso!

Line-up:
⌲ Rude66
⌲ Pieter Jansen b2b Hylke
⌲ Katjang Pedis

Rude66 reanimeerde eighties wavedisco al lang voordat Stranger Things en S U R V I V E mensen ondersteboven brachten. De Amsterdammer evolueerde zich in het afgelopen decennium van een neo-wave coryfee tot een schepper van een eigen geluid dat tussen beukende 808-house en stemmige italo in ligt. Laatste Bordello-release Morning Bells is een collab met N.O.I.A. en Rubicon waar Rude66 zijn eigen stempel op drukte. Lauer eat your heart out, Rude66 is de master at work vanavond.

De in Amsterdam gevestigde Pieter Jansen heeft een behoorlijk jaar achter de rug. Hij startte zijn eigen label yeyeh met flink wat eclectische releases – een Max Abysmal-edit van een Spinvis & Vinkenoog-track zegt waarschijnlijk al genoeg -, trapte de zomer af in De School, en stond hij back to back met Tsepo op ADE. Zijn stijl is onmogelijk in een paar kernwoorden te vatten, maar voor de nieuwe BaP x EKKO zal hij een tas vol psych-disco en ander gerelateerd beukwerk opleggen samen met Hylke de Graaf, een andere vaste waarde van het Bordello a Parigi soundsystem, die bij Red Light Radio en in Wilde Renate in Berlijn al kwaliteitsitalo uitstrooide en ook bewees met trance, ambient en DRONE-avonden uitstekend uit de voeten te kunnen.

Katjang Pedis maakt al jarenlang succesvolle rondes die met wilde weekends beginnen in onze randstad, en dan nog even worden getopt in Hamburg en Berlijn. Met haar gefreakte mix van trippy belearic beats, hypnotiserende repetitieve bleeps en ondertonen van italo en disco is ze een bezwerende entiteit achter de decks. Katjang Pedis sleurt je moeiteloos de nacht in.  

18+
Pin only