Home

ELLA

Concert
Datum
zo 21 mei 17
Open
20:00
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Pitou, Julie Byrne, Alela Diane
Gepresenteerd door
Locatie: Molen de Ster

Filmcomponiste zoekt de evenwicht tussen onheilspellende ambient en luchtige pop.

Wij moeten helaas mededelen dat deze show van ELLA is afgelast. Kaartkopers krijgen hun geld teruggestort op het bankrekeningnummer waarmee ze de bestelling hebben geplaatst.
Voor meer informatie kun je terecht op www.ekko.nl/voorverkoop.

————————————————

De Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude staat bekend als een veelzijdig talent: als filmcomponist, als zangeres van wijlen Houses en sinds dit jaar als bandlid van indiepopband Amber Arcades. Van der Woude’s nieuwe project ELLA verzoent voor het eerst haar vernuft als zangeres, songwriter, producer en arrangeur.

Nadat Houses stopte, begon ze in haar slaapkamer te experimenteren met een eenvoudig geluidspalet van stem, gitaar en oude synths. Het doel: om met ideetjes voor soundtracks intuïtief liedjes te schrijven. Per toeval ontmoette Van der Woude de Britse producer Stew Jackson (Phantom Limb, Massive Attack) in Amsterdam, en de wederzijdse klik was gelijk goed. De twee bleven in contact en sleutelden eens in de zoveel tijd in Jackson’s studio aan de liedjes en arrangementen. Tijdens dat proces legt ELLA sterke nadruk op groove, ruimtelijkheid en spanning, zonder de pure impulsiviteit van de muziek aan te tasten.