Home

Ewert and the Two Dragons

+ Lukas Batteau

Concert
Datum
za 20 apr 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Beirut, Andy Shauf, Coldplay
Gepresenteerd door
EKKO + TivoliVredenburg presenteren:

Estlandse trots speelt met electro en groove op nieuwe plaat.

Hoe veel Estlandse bands kan jij opnoemen in pak ‘m beet tien seconden? Wij komen – buiten wat obscure metal – niet verder dan Ewert and the Two Dragons. En dat is een goed teken voor deze band; ook wel het visitekaartje van Estse pop genoemd. Sinds ze de European Border Breakers Award wonnen tijdens Eurosonic 2013, gaat hun carrière in stijgende lijn. Nederland sliep even op doorbraakplaat Good Man Down (2011), maar in 2012 volgde meer succes in Nederland. Opvolger Circles (2015) vestigde de naam definitief, en een grote Nederlandse festivaltour volgde. Met een breed georiënteerd geluid op het snijvlak van pop, folk en rock, ingekleurd door het serene doch ongepolijst stemgeluid van zanger Ewert Sundja weet Ewert and the Two Dragons zichzelf uniek en staande te houden in een genre vol valkuilen. Op nieuwste wapenfeit Hands Around the Moon (2018) verkent de band drumcomputers, diepe bassynths en speelt het viertal met de grenzen van haar eigen comfort zone. Een overstap die groot broertje Coldplay een vijftal jaren geleden ook maakte op Ghost Stories, en daardoor haar grootse geluid toch klein wist te houden. Laat dat nou precies zijn waar deze Father of Dragons en zijn band heel goed in zijn.

Lukas Batteau is een singer-songwriter uit Utrecht. Hij groeide op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika, en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. Zijn liefde voor reizen ligt diep, en dat hoor je in zijn muziek. Na het uitbrengen van ‘Slow Traveler’ trok hij zich samen met Steve Savage terug in een B&B in Dreischor, een klein dorpje in Zeeland, wat leidde tot een aantal nummers geïnspireerd door de zee, en gaan over de kwetsbaarheid en kracht van de mens.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only