Home

Examenfestival Hba

+ Met O.a. Only Seven Left, Mister and Mississippi en Woot

Datum
do 30 mei 13
Open
19:00
Aanvang
19:00
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIVAL
Gepresenteerd door
28 T/m 30 Mei

Studenten opleiding Artiest Muzikant studeren af met hun afstudeeract tijdens het EXF.

Dinsdag 28 mei, dag 1
Zie hier het promofilmpje van dag20:15 – 20:45 Orbit Outlaw
21:00 – 21:30 Marley Blue
21:45 – 22:15 Mid-City
22:30 – 23:00 Frank

Over de acts:
Dardenne 1.Verschillende achtergronden en stijlen worden moeiteloos gecombineerd in een dynamisch samenspel tussen Nederlandstalige liedteksten en sfeervolle muziek. Dardenne is het afstudeer project van Cashmyra Rozendaal, Christan Oskam, Robin Bremer en Ross Frigge.

19:30 – 20:00 Dardenne

Orbit Outlaw
Orbit Outlaw is een energieke rockband met een lekker ruw randje. Orbit Outlaw is het afstudeerproject van Jesse Straver, Yaelan Spoelder en Mark Grasmayer.

Marley Blue
Bij deze band gaat het om de fijne liedjes met dromerige melodieën en mooie teksten in het genre dreampop. Marley Blue is het afstudeerproject van Marlijn Bluemink.

Mid-City
Combineert alternatieve rock met moderne elektronische sounds tot een geheel dat barst van de energie. Soms breekbaar, soms gruwelijk hard. Mid-City is het afstudeerproject van Martijn Bressers.

Frank
Alternatief, hard en dromerig. Frank maakt een kruising tussen prog- / post-rock/- metal en ondersteunen dit door samples in plaats van zang. Van hele rustige, sfeervolle soundscapes om bij weg te dromen naar een reusachtige wall of sounds waarbij je alle kracht in je tenen nodig hebt om overeind te kunnen blijven staan. Frank is het afstudeerproject van Thom Heussinkveld en Gerben Bielderman.

Woensdag 29 mei, dag 2
Zie hier het promofilmpje van dag 2.

19:30 – 20:00 Ruby Celeste
20:15 – 20:45 Doryoss
21:00 – 21:30 The Gypsy Liars
21:45 – 22:15 Valerie Branoux
22:30 – 23:00 Woot

Ruby Celeste
Een jazzical pop band met invloeden uit de oude jazz, klassieke muziek en pop door de jaren heen. Jazzical pop is de naam die ze aan de zelf ontwikkelde stijl hebben gegeven en net als de naam klinkt de muziek lekker. Ruby Celeste is het afstudeerproject van Marloes Wiedijk en Pieter van Riet.

Doryoss
Met hun teksten en muziek wil Doryoss graag een verhaal vertellen en een gevoel overbrengen. De diepzinnige nummers met een grote achterliggende betekenis nemen je mee op een reis door alle emoties geput uit zowel persoonlijke ervaringen als gebeurtenissen. Doryoss is het afstudeerproject van Jikke van Esch.

The Gypsy Liars
Zij laten zich inspireren door bands als The Dead Weather en Jefferson Airplane. Met opzwepende nummers, de juiste beheersing van de instrumenten en een dosis podium ervaring zorgt ervoor dat zij de Gypsy Liars het publiek weet te pakken. The Gypsy Liars is het afstudeerproject van Natousch Gerritsen en Nick Ribbens.

Valerie Branoux
Ze speelt onder begeleiding van haar band dromerige luisterliedjes in een eigenzinnig jasje, geïnspireerd door Feist, Agnes Obel, Jeff Buckley en Fleetwood Mac. Valerie Branoux is het afstudeerproject van Valerie Scheffer, Rene van Diessen, Ricardo Szabo en Mischa Hagen.

Woot
Jong, onafhankelijk en gedreven, dat is Woot in een notendop. Woot maakt originele psychedelische indiepop. Woot is het afstudeerproject van Sebastiaan Simoen.

Donderdag 30 mei, dag 3
Zie hier het promofilmpje van dag 3.
19:30 – 20:00 Mary Fields
20:15 – 20:45 Nebraska Jones
21:00 – 21:30 I’ll Pick You Up
21:45 – 22:15 Only Seven Left
22:30 – 23:00 Mister and Mississippi

Mary Fields
Wanorde en krankzinnigheid gecombineerd met de klinkklare muzikaliteit en stoutmoedigheid die grenzen overschrijdt, dat is Mary Fields. Mary Fields is het afstudeerproject van Melvin Lieveld

Nebraska Jones
Mooie melodieën en toch nog rocken de leden bij elkaar. De warme stem van de zangeres straalt door de muziek heen en bereikt snel een plaats in je hart. De naam Nabraska Jones komt voort uit teksten van de Nieuw-Zeelandse zangeres Kimbra, tevens een grote inspiratie voor de band. Nebraska Jones is het afstudeerproject van Seline van Weert

I’ll Pick You Up
De band I’ll Pick You Up staat voor jonge energie met een vleugje Rock&Roll, maar kan ook heel zacht zijn, met balads zoals: ‘Believe Me’ en ‘Against The World’. De band heeft een frisse wind geblazen door de pop-punk scene en heeft fans door het hele land. I’ll Pick You Up is het afstudeerproject van Jasper Mook en Cas van Spronsen.

Only Seven Left
Het was 2007 toen de band Only Seven Left opgericht werd. In de loop der jaren is het een bekende band in de alternatieve Nederlandse muziek industrie geworden. Toen de zanger de band verliet zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe zanger via het online platform ‘Zanger Gezocht’. Hiermee werd niet alleen Bjørgen van Essen als zanger aan de band toegevoegd, maar wonnen ze ook de Interactieve Artist Award van 2012. Only Seven Left is het afstudeerproject van Bjorgen van Essen.

Mister and Mississippi
De muziek is rustig en folky, een tikkeltje zweverig. Dynamisch en experimenteel, zonder ontoegankelijk te zijn. Zodat de luisteraar zijn eigen betekenis aan de muziek kan geven. Anderhalf jaar na oprichting veroveren ze de Nederlandse muziek industrie, want wat goed is komt snel. Mister and Mississippi is het afstudeer project van Maxime Barlag, Samgar Jacobs, To Broshuis en Danny van Tiggele.