Home

Excelsior Supportersdag

+ O.a. Bent van Looy + Clean Pete

Concert
Datum
zo 15 dec 13
Open
14:00
Aanvang
14:30
Locatie

Een muzikale middag met artiesten van Excelsior Recordings.

Excelsior Recordings presenteert…
Een middag met Clean Pete en Bent Van Looy

Of ze nou eeneiig of twee-eiig zijn weten ze niet – dat willen ze ook niet weten. Waar het om gaat is dat de tweelingzussen Loes en Renee Wijnhoven op het podium zingen als uit één mond en vanuit één hart. Renee speelt daarbij cello en Loes gitaar. Samen heten ze Clean Pete. Op hun debuutalbum “Al Zeg Ik Het Zelf” staan 13 liedjes over liefde & verlangen, onmacht & frustratie, te veel eten & vergeten. Liedjes vol warmte, melancholie en melodie. Met Nederlandse teksten die op een wonderlijke wijze speels én poetisch zijn. Al zeg ik het zelf verschijnt op 17 januari 2013.

Anne Soldaat zag Clean Pete spelen tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland en was eveneens overrompeld. Niet vreemd dus dat het drietal de krachten bundelde en besloot om – met Soldaat als producer – een cd te maken. De mobiele studio van Excelsior Recordings werd meegenomen naar Vlieland en daar – omringd door een woelige zee – namen Loes, Renee en Anne de nummers van Al Zeg Ik Het Zelf in 10 dagen op. Eenmaal thuis werd de Amerikaanse zanger/multi-instrumentalist/producer Jason Falkner ingeschakeld om de nummers te mixen in zijn studio in Los Angeles. Falkner is inmiddels geen onbekende meer bij Excelsior: hij nam twee albums op met Anne Soldaat en werkte met Bent Van Looy samen aan zijn onlangs verschenen album Round The Bend. Daarvóór werkte hij met artiesten als Paul McCartney, Beck, Air, Primal Scream en Daniël Johnston. 

Round The Bend is het solodebuut van Bent Van Looy (Das Pop, Soulwax) ontstond de voorbije jaren, wandelend door zijn woonplaats Parijs. Wanneer in Parijs de privé club Silencio (eigenaar: David Lynch) opent, raakt alles in een stroomversnelling. Bent Van Looy organiseert er al snel culturele avonden en speelt er zelf ook regelmatig live. Hij groeit achter de piano en onder de ogen van het publiek krijgen de kleine verhalen een vaste vorm. De plaat werd opgenomen in Los Angeles, in de studio van Jason Falkner (Jellyfish, Air, Paul McCartney en Daniel Johnston). Zijn eerste soloplaat is als een reis naar het onbekende, reikhalzend uitkijkend wat er nog allemaal ligt te blinken achter de bocht. In Nederland is Bent Van Looy vooral bekend als frontman van Das Pop, de groep waarmee hij in 1998 Humo’s Rock Rally won en hij de afgelopen jaren vier albums mee uitbracht en over de hele wereld toerde. In België werd zijn bekendheid de afgelopen jaren nog groter toen hij deelnam aan de TV-quiz De Slimste Mens ter Wereld. Verder heeft hij plannen met zijn modelijn The Jante Law en staat er een nieuwe jaargang van zijn Franse witte wijn Cuvée BVL op het programma. Maar 2013 is vooral het jaar waarin Bent Van Looy solo achter zijn piano speelt. Zo speelde hij eerder dit jaar onder andere al op Into The Great Wide Open.

Naast deze optredens is de succesvolle animatiefilm MUTE te zien en kunnen er nog bijzondere verrassingsoptredens plaatsvinden.

Entree is gratis voor Excelsior-supporters. Zij hebben een mail ontvangen vanuit Excelsior met daarin de aanmeldprocedure.