Home

Film: ‘AUTOLUMINESCENT’

Overig
Datum
zo 27 okt 13
Open
16:00
Aanvang
16:30
Locatie
Gepresenteerd door
Eye Tunes Presents:

Rowland S. Howard was een pionier in de Australische punkscene die leefde zonder compromissen.

De tweede avond in een serie van vier ‘Eye Tunes’ Films. Na de eerste filmvertoning van ‘A Band Called Death’ is het nu de beurt aan Punklegende Rowland S. Howard.

Rowland S. Howard was een pionier in de Australische punk- en post-punkscene. Hij staat voornamelijk bekend als de uitgemergelde, vurige en begaafde gitarist van The Birthday Party. Deze rudimentaire groep uit eind jaren ’70 / begin jaren ’80 waarin Nick Cave zijn sterrenstatus verwierf heeft door de jaren heen vele generaties van muzikanten beïnvloed. Meer dan een carrière lang met veel tussenpauzes, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door heroïneverslaving, bleef Howard geweldige muziek maken. Of het nou was met These Immortal Souls of in samenwerking met Lydia Lunch of solo in zijn latere jaren.

De Australische filmmakers Lynn-Maree Milburn en Richard Lowenstein hebben de documentaire ‘Autoluminescent’ gemaakt die het leven en de muziek van Howard weergeeft. Dit is een zeer boeiend verslag geworden van een kunstenaar die leefde zonder compromissen. De film is voorzien van recente en oude interviews met Howard alsmede met medewerkers, collega’s en kunstenaar die beïnvloed zijn door zijn muziek, waaronder Nick Cave, Mick Harvey (The Bad Seeds), Lydia Lunch, Thurston Moore (Sonic Youth), Henry Rollins, Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs) en andere. De film werd vorig jaar zeer goed ontvangen in Australië en Nieuw-Zeeland!