Home

Film: ‘A Band Called Death’

Overig
Datum
zo 22 sep 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Ramones, The Sex Pistols, The Clash, Thin Lizzy
Gepresenteerd door
Eye Tunes Presents:

Nog voor Bad Brains, The Sex Pistols of zelfs The Ramones in de spotlights stonden, was er een band genaamd Death en gelukkig hebben we de beelden nog!

Nog voor Bad Brains, The Sex Pistols of zelfs The Ramones in de spotlights stonden, was er een band genaamd Death en gelukkig hebben we de beelden nog!

Nog voor punk bestond begonnen drie jonge broers in de vroege jaren ’70 een band in een kamertje dat over was. Ze speelde eerst een aantal lokale gigs en lieten een single drukken in de hoop dat ze ontdekt zouden worden en een contract zouden mogen tekenen. Helaas voor de heren bevonden ze zich in de Motown periode en kwam disco langzaam aan op. De naam Death en de harde muziek waren te intimiderend voor de tijd en nog voor ze een album uitbrachten en een eerlijke kans op roem kregen viel de band uiteen.

Dit was stof voor een documentaire met kleerscheuren en gaten die je verwacht bij rockmuziek, met de nodige familieliefde en -drama. Het sprookje van de vroegbloeiende punkband Death van bijna 3 decennia oud werd afgestoft en van zolder gehaald. De demo’s uit 1974 wisten een publiek te vinden van jonge mensen van een aantal generaties later. De muziek van de band Death die zijn tijd ver vooruit was, wordt vandaag de dag gezien als de eerste punkband! Het is misschien wat laat, maar de heren verdienen eer voor hun werk als ware rockpioniers.

Edwin van Andel zal de avond ongeveer 10 minuutjes inleiden als explicateur. Edwin is programmeur van de melkweg, kenner en bevriend met de band Death.

Eye Tunes is een filmprogramma dat muziekdocumentaires draait die nog niet te verkrijgen zijn in de winkel. Ze mikken zo veel mogelijk op Nederlandse premières. Zo zal in oktober Autoluminescent: Rowland S. Howard in EKKO worden vertoond.