Home

Feng Suave + Banji

+ Retro-soul/R&B

Concert
Datum
za 13 mrt 21
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Nick Murphy, Jakob Ogawa, Mac DeMarco

Retro-soul/R&B-duo met een stijgende carrière en een geluid in transitie.

Helaas is het concert van Feng Suave afgelast. Kaarthouders hebben een mail ontvangen met informatie over hun tickets. Niks ontvangen? Neem even contact met ons op via info@ekko.nl

Hoe Feng Suave van DIY-slaapkamersoul-project uitgroeide tot een internationaal opkomende act: één ijzersterke EP (Feng Suave, 2017), twee getalenteerde Daniels (De Jong en Elvis Schoemaker), een rits belangrijke festival- en supportshows en een uitverkochte kleine clubtour in eigen land (waaronder in EKKO!) zijn de belangrijkste ingrediënten van het succes van dit duo van eigen bodem. En nog steeds groeit de band door en wordt het retro-soul/R&B-geluid verder uitgebreid met onverwachte elementen, groovy baslijnen, een dijk van een zangstem en de verkenning van de dynamiek tussen kalmte en hoge energie. Zoals Iggy Pop al zei over de twee: “They have a nice old revisited soul groove. I go for that!” Dit voorjaar volgt een nieuwe EP, en met haar overgangssingle kondigt het tweetal aan welke richting in te gaan slaan. 

Banji is een fresh as f*ck foursome van eigen bodem. Noem ze de muzikale belichaming van bungelende halskettingen, loshangende tuinbroeken, 8-bit arcade en ironisch gedragen thrift shop-vondsten. Het viertal maakt een hybride van pop, R&B en electrofunk vol wobbly synths, vervormde vocalen en in-your-face gitaarmelodieën. Hoe dat klinkt en voelt? Speels, jong van geest, kleurrijk en tegendraads. Met eerste single Listen – geproduceerd door de band in samenwerking met Jeroen de Pessimier (The Subs, producer Oscar & The Wolf) en gemixed door Mucky (Fresku, Sevdaliza) – ligt er al een anthem op de planken voor iedereen met een voorliefde voor uitgesproken, catchy riffs. Het maakt Banji tot een band die fans in de breedte van verschillende genres bereikt. Het bewijs daarvan: supportshows voor zowel DI-RECT, Balthazar als Vampire Weekend. Banji is klaar om af te trappen.