Home

Figgie

+ Vic Willems + Honingbeer

Concert
Datum
za 19 okt 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Porches, Bombay, Eefje de Visser
Gepresenteerd door
Album release

Vrijzinnige Utrechtse indie-poëten brengen nieuw album uit in EKKO.

Overal waren ze, die twee vliegerachtige vormen met cirkels erin. Stickers, spandoeken, stifttekeningen. Net zo speels en vrijzinnig als de band die ze als haar symbool draagt: het Utrechtse viertal Figgie. Of het nou over Zwemmen, Dinsdagen, Nathalie of Vincent gaat, Figgie kleurt zonnige zomerdagen perfect in met een dosis speelse, hokjesloze poëzie en gitaarlijntjes nog vrolijke dan Two Door Cinema Club en Vampire Weekend. Na lang wachten, shows op Eurosonic en Valkhof, een clubtour en catchy singles, komt Figgie in het najaar met een nieuwe plaat.

Intrigerende slaapkamerfolk op het raakvlak tussen Spinvis en Eels: dat is Vic Willems. Persoonlijke verhalen, ergens op het kwetsbare snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. In het Nederlands vertaalt hij zijn gevoelens en ervaringen naar liedjes. Live worden de nummers compromisloos en schaamteloos gebracht, wat tot een intiem en intens schouwspel leidt, afgewisseld met verhalen over de gebeurtenissen die de liedjes tot stand hebben doen komen. 

Tweede support deze avond: die komt van Honingbeer. Honingbeer maakt dromerige klankschetsen en neemt je mee in de herontdekking van haar viool. Eerlijk en van een zoete melancholie, geïnspireerd door wat raakt en een intieme ode aan de natuur. Ze mengt (post)minimal en neo klassiek met ambient, in de verte klinkt een vleugje pop. Deze winter verschijnt haar debuut EP.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Elke drie maanden staat er weer iets nieuws op ons menu. Vlees, vis, vega(n); altijd voor elk wat wils, met groente in de hoofdrol. Daarnaast is de plantaardige Beyond Burger een heerlijke vaste prik op ons menu. Kom je gezellig eten? Handig om even te reserveren via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only