Home

Film: Return of the Living Dead

+ Gratis entree voor kaarthouders DJ Fitz!

Overig
Datum
vr 1 nov 13
Open
20:30
Aanvang
21:00
Locatie
Gepresenteerd door
Night of the Freaks

Bloederiger dan bloed, enger dan eng maar nog steeds even dood.

EKKO viert Halloween!

LET OP: Mocht je een kaartje hebben voor Halloween Night of the Freaks: DJ Fitz, dan heb je geluk! Op vertoon van dit kaartje kan je namelijk gratis naar deze legendarische horrorfilm.

Op 1 en 2 november heeft EKKO een speciaal programma in het kader van Halloween. Op 1 november collectief bibberen bij de filmvertoning van Return of The Living Dead en op 2 november freaky dansen op DJ Fitz

 

“Braaiiins!”

Ze zijn terug: bloederiger dan bloed, enger dan eng maar nog steeds even dood. Het vervolg van Romero’s epische zombiefilm Night of The Living Dead (1968) gaat onder de vanzelfsprekende titel Return of the Living Dead maar is om geheel eigen redenen briljant. Woorden schieten tekort als we dit meesterwerk proberen te beschrijven dus we raden je aan om gewoon even de trailer te kijken. 

Woorden schieten trouwens niet te kort bij docent Populaire Cultuur (UvA) Dan Hassler-Forest. Dan Hassler-Forest is dé zombiekenner van Nederland en geeft een inleiding bij de film. Dan Hassler-Forest (New York, 1973) studeerde Engelse literatuur en filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte hij onder andere als copywriter, vertalen en filmrecensent. Hij keerde terug naar de UvA en is nu als docent mediastudies verbonden aan de Faculteit der Geesteswetenschappen. Hij promoveerde op de politiek en retorica van superhelden in stripliteratuur en stripfilms. Onlangs verscheen zijn boek Capitalist Superheroes. Caped Crusaders in the Neoliberal Age. Hij beschrijft zichzelf als ’the zombie guy’. 

Deze film zal geïntroduceerd worden door Dan Hassler-Forrest.

Met gratis popcorn!