Home

Filthy Boy

+ Mark Lotterman

Concert
Datum
zo 1 jun 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Nick Cave, Tom Waits, Alex Kapranos

Britse band die met vuige, duistere klanken sterk doet denken aan film noir en een eigen fantasiewereld creëert.

Filthy Boy, de naam laat al zien waar deze band eigenlijk voor staat. Vuige, duistere klanken die sterk doen denken aan film noir. Deze mannen maken broeierige muziek en creeëren zo een soort fantasiewereld waarin de luisteraar totaal wordt meegesleept. Zware chorussen in combinatie met duistere storytelling maken een show van Filthy Boy tot een unieke ervaring. In Groot-Brittannië  heeft deze band al de aandacht getrokken van mediagiganten als BBC Radio en XFM.

Op het debuutalbum ‘Smile That Won’t Go Down’ vind je sporen van Nick Cave, Hank Marcin, Tom Waits en Alex Kapranos. Toch worden de instrumenten door Filthy Boy op een nét iets andere manier gehanteerd dan bij voorgaande namen. Dit is wat hen onderscheidt. Dat het album in minder dan één week tijd is opgenomen, is dan ook niet terug te horen. Na de release van het debuutalbum heeft Filthy Boy volop getourd en gespeeld op onder andere End Of The Road en Bestival. Op 1 juni dus ook in EKKO!

Het voorprogramma wordt deze avond verzorgt door Mark Lotterman, een singer-songwriter uit Rotterdam. Met zijn rauwe composities en intense voordracht past hij als verhalenverteller naadloos in het rijtje van Tom Waits, Leonard Cohen en Nick Cave. Hartverscheurend en doorleefd, waarbij zijn teksten zowel banaal, komisch als triest voor de dag kunnen komen. Op zijn vierde album ‘Year Without Summer’, dat dit jaar uitkwam, keert Lotterman terug naar de ware essentie van zijn artisticiteit. Helemaal in zijn eentje, gewapend met slechts een akoestische gitaar en zijn verhalende teksten. Zo hier en daar wordt hij nog bijgestaan door muzikale vrienden, waaronder Orlando’s Tessa Douwstra en trompettist Teus Nobel, maar feitelijk kwam Lotterman nooit eerder zo ‘dichtbij’.