Home

Frankie Cosmos

+ DC Schneider

Concert
Datum
do 1 sep 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Courtney Barnett, Car Seat Headrest, Waxahatchee

Karakteristieke anti-folk van jonge zangeres met humoristische gedachtekronkels.

Frankie Cosmos is de band rondom Greta Kline, de 22-jarige dochter van acteurskoppel Kevin Kline en Phoebe Cates. Kline spendeerde haar vrije tijd al vanaf jonge leeftijd in clubs en cafés, omdat ze de New Yorkse underground scene meer dan fascinerend vond. Dit inspireerde haar dan ook om te stoppen met haar studie en zelf aan de slag te gaan onder het pseudoniem Ingrid Superstar, waaronder ze uiteindelijk tientallen zelfstandig opgenomen albums vol melodische anti-folk uitbracht.

Sinds 2011 is deze naam veranderd in Frankie Cosmos en werkt de jonge zangeres samen met een band. Begin april kwam het tweede studioalbum van de groep uit, wederom gevuld met de kenmerkende, humoristische gedachtekronkels van Kline. Genoeg reden voor een tour, waarbij EKKO gelukkig niet overgeslagen wordt.

De support komt deze avond van het Haagse DC Schneider, een band die aangevoerd wordt door de Duitse Schneider-zusjes. De dames mogen er misschien lieftallig uitzien, maar laat hun uiterlijk je niet bedriegen. Punk is wat er door hun aderen stroomt, en dat laten ze zo nu en dan duidelijk merken!