Home

Freaky Dancing

+ Clubnacht met o.a. PVA & Elena Colombi

Club
Datum
za 7 mei 22
Open
21:30
Aanvang
21:30
Locatie
Gepresenteerd door
Locatie: De Wasruimte

Audiovisuele nacht met o.a. PVA & Elena Colombi

Op 7 mei 2022 organiseert de gloednieuwe organisatie Freaky Dancing een clubnacht in de Wasruimte van de Werkspoorkathedraal, waarop grenzen tussen liveacts en dj’s vervagen en postpunk, electro en industrial vervlochten raken met beeldcultuur.

KLIK HIER VOOR TICKETS

LINE-UP
PVA
Elena Colombi
Cris Mollee & Jordi van Putten [commissioned work]
Guenter Råler presents Dröm A/V
Zohar
The Resurrection
MINKA

LOCATIE
De Wasruimte – Tractieweg 41, Utrecht

De eerste editie vindt plaats in De Wasruimte, onderdeel van de Werkspoorkathedraal. Op het programma staat onder meer PVA, een van de meest opwindende acts uit het Verenigd Koninkrijk. Hun combinatie tussen postpunk, techno en synthpop werd reeds omschreven als “Patti Smith fronting Factory Floor.” Ook op de line-up staat DJ, labelbaas en NTS-radiohost Elena Colombi, die bekendstaat om haar onconventionele selectie van EBM, indrukwekkende rave en eigentijdse grooves.

Tijdens Freaky Dancing maak je ook kennis met materiaal dat het daglicht nog niet gezien heeft. Voor deze eerste editie sloegen creative technologist Cris Mollee en grafisch ontwerper Jordi van Putten de handen ineen voor een commissioned project. Hun immersieve project bestaat uit een collectie met behulp van computers gegenereerde patronen, die door hun unieke karakter zowel onvoorspelbaar als toverachtig zijn.

Irene Cassarini alias Guenter Råler laat als commissioned project haar nieuwe AV-show Dröm in première gaan. Deze audiovisuele ervaring is een duik in een zee van avant-garde elektronica, uitgerekte texturen, dromerige melodiën en broken beats. Andere artiesten op de line-up zijn de eigenzinnige Amsterdamse selector Zohar, EBM liveact The Resurrection en lokale rising star MINKA.

Freaky Dancing wordt mede mogelijk gemaakt door EKKO.