Home

Fred Eaglesmith

+ Birdt

Datum
do 14 feb 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
COUNTRY

Combitickets
Voor concerten die plaatsvinden op donderdag- en vrijdagavond, zijn combitickets beschikbaar. Hiermee krijg je 2,50 korting op een 3-gangendiner (ter waarde van 12,50) voorafgaand aan het concert.
De combitickets zijn via de ticketknop te koop. Deze tickets zijn alleen online te koop.
Meer informatie over o.a. de wekelijks wisselende menu’s, klik  hier.

—————-

Fredheads opgelet! Hij komt weer naar Nederland.

Fred Eaglesmith is een Canadese singer-songwriter met een hele trouwe fanbase in Nederland. Wellicht heeft dat iets te maken met zijn roots: zijn voorouders komen uit Friesland. Opgegroeid in Ontario in een boerenfamilie herinnert hij zich nu nog twee plekken uit zijn jeugd: 1) de boerderij waar hij aan het werk was en 2) de weg naar de kerk. Beiden zijn nu dankbare onderwerpen in zijn songs.

Eaglesmith wordt door sommigen een country-cabaretier genoemd. Behalve zijn verhalende liedjes vertelt hij ook  tussen de liedjes door de grappigste verhalen over zijn leven in Canada. Live kun je je daar alvast op verheugen: Verhalen en liedjes. Liedjes over treinen, auto’s, honden en geweren. En over drinken. Liedjes over zijn leven in Canada.

Deze avond treedt hij voor de 3e keer in EKKO op en speelt hij solo.

Support voor deze held is Birdt, een duo bestaande uit Bardt van der Dennen en Janne Mansens. Van der Dennen. Zij spelen melancholische, no-nonsense liedjes met elementen uit country-, folk-, en americana muziek. Birdt maakt eenvoudig klinkende , dikwijls ontroerende songs waarin woord en melodie,  samen met ragfijn vioolspel en samenzang niet grijpbare begrippen toch tastbaar maken. Live is Birdt te zien als full band waarbij zij worden ondersteund door Sascha Schmitt op accordeon en Gareth Davis op bas clarinet.