Home

Fumaça Preta

Concert
Datum
vr 8 mrt 19
Open
20:00
Aanvang
21:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Os Mutantes, GOAT, Meridian Brothers
Gepresenteerd door
Cosmosis:

Caribische acid trip met tropicalia, voodoo funk en psychedelische fuzz.

Cosmosis presenteert een reeks concerten met de meest bijzondere popmuziek uit niet-westerse landen. Wat kun je verwachten? Geen traditionele wereldmuziek, maar urgente en dansbare toekomstmuziek uit verre landen.

Probeer Fumaça Preta maar eens te omschrijven in een paar regels. Waar te beginnen? Het geluid van de band is misschien nog wel het best te omschrijven als een dierentuin op wereldreis. Psychedelische fuzzrock vermengd met Braziliaanse tropicalia uit de 60’s en acid house uit het jaar 2070. Een veelkoppig exotisch wild beest dat zich niet zomaar laat temmen dus. Ooit ontstaan in de Amsterdamse studio van Portugees-Venezolaanse producer/zanger/drummer Alex Figueira, waar hij zijn vrienden Stuart Carter en James Porch uitnodigde om te experimenteren, groeide uit tot deze LSD-trip. Na verschillende shows in MOIRA en op Le Guess Who?, keren ze nu weer terug naar Utrecht om hun 3e plaat te vieren, die op deze avond zal uitkomen.

Meer Cosmosis:
06.02 ⌲ Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only