Home

Girl Band (Locatie: ACU)

+ The Homesick

Concert
Datum
do 22 okt 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
METZ, Iceage, Eagulls

Genadeloze, oorsplijtende noiserock.

Nadat Girl Band op Eurosonic 2014 bewees de luidste band van het festival te zijn, stonden overal de deuren open voor deze lawaaiierige Ieren. In juni van dat jaar stonden ze al eens in EKKO, met Traams, een dag nadat beide bands op Best Kept Secret stonden. De band draait mee sinds 2011, maar toch is een volwaardige langspeler er nog niet – alhoewel het meest recente ‘The Early Years’ wel weer een sterke EP is. Hun eerste op Rough Trade overigens, met daarop die fantastische Blawan-cover van ‘Why They Hide Their Bodies Under My Garage?’. Nadat de band deze zomer op onder andere The Great Escape, OFF, Longtitude en tijdens een tour in Amerika warm kan spelen, zijn ze vast op stoom om in oktober de ACU kapot te spelen. Neem je oordopjes mee!

Samen met drummer Erik Woudwijk vormen Jaap van der Velde en Elias Elgersma (Yuko Yuko) dreampunkband The Homesick, dat rafelige lo-fi popliedjes speelt, laverend tussen lome grooves en noisepop.

Met de Twst Yr Wrsts EP debuteerde The Homesick afgelopen najaar op Subroutine Records. De EP ging in premiere bij Kicking the Habit, die de zes liedjes tellende plaat roemt om haar ‘prettig dwarse, eigenwijze en soms verdomd pakkende nummers’. Twst Yr Wrsts is nu op cassette verkrijgbaar via Subroutine en in zijn geheel te beluisteren via onder andere Bandcamp. Dit voorjaar tourt The Homesick met Rats on Rafts door Nederland. Nu is er de nieuwe 7″ Boys / Stereo Lisa en zie je het drietal dit najar overal tijdens de Popronde.