Home

Grails + Lilacs & Champagne

Concert
Datum
ma 10 mrt 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Red Sparowes, OM, Earth
Gepresenteerd door
Tivoli & EKKO present:

Instrumentale post-rock met ruimte voor andere muzikale invloeden.

Het Amerikaanse Grails is al sinds 1999 bezig, in het prille begin nog onder de naam ‘Laurel Canyon’. Onder deze naam (en de toenmalige bezetting) werd de eerste EP uitgebracht. Pas in 2003 verandert de band de naam in Grails en komt het eerste volledige album uit. Met een harder en agressiever geluid dan voorheen brengt Grails hun instrumentale post-rock muziek uit op Neurot Recordings. De huidige bezetting bestaat nu uit vier man maar dit beperkt het scala aan instrumenten zeker niet. Live neemt de band namelijk regelmatig andere artiesten mee die de gitarist de mogelijkheid geeft om van tijd tot tijd achter het drumstel te kruipen. 

Lilacs & Champagne, dat zijn eigenlijk Alex Hall en Emil Amos a.k.a. de producers achter Grails (toeval?). Het duo mixt hip hop met donkere filmmuziek uit de jaren ’70 en nog veel meer psychedelische muziek die moeilijk te plaatsen is. Als je hun mysterieuze lp ergens tegenkomt weet je niet zeker of je nou een exotische dubplaat hebt gevonden of een obscure technoplaat uit Zweden. 

Een optreden van zowel de band als haar producers. En als dat nog niet genoeg is: het is ook de enige Nederlandse show die ze doen.