Home

Grote Prijs van Nederland

+ Bodypolitics + Sur Nilsson + Wolf Grey + Joe Madman & the Sidewalkers + the Sidekicks

Datum
do 10 mei 12
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
POP / ROCK
Gepresenteerd door
Kwartfinale Bands

Vanavond vindt in EKKO een van de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland plaats, ’s lands grootste competitie voor livemuziek. De Utrechtse muzikanten van Bodypolitics, Joe Madman & The Sidewalkers, Sur Nilsson en Wolf Grey strijden hier samen met The Sidekicks (Oss) om een plek in de halve finale. Voor muziekliefhebbers is het dé gelegenheid om nieuw muziektalent als eerste te ontdekken. Publiek en vakjury bepalen beide welke artiesten doorgaan en kans maken op een finaleplek in poptempels Paradiso en Melkweg (Amsterdam).

Het publiek kan stemmen op zijn favoriete act; online op groteprijsvan.nl en tijdens de kwartfinale in de zaal. Een zaalstem telt 5x zo zwaar als een online stem. De act met het hoogste totaal aan zaal- en online stemmen wint een directe plek in de halve finale. De jury selecteert hiernaast per muziekcategorie 11 (van de 18) halve finalisten.

Voor veel bekende artiesten was de Grote Prijs een opstap naar een professionele carrière. Lucky Fonz III, Junkie XL, Eefje de Visser, Dio, Opgezwolle, Marien Dorleijn (Moss), Trijntje Oosterhuis, Typhoon, Roosbeef, Ali B, Jiggy Djé, Sabrina Starke, Bart van der Weide (Racoon), Pete Philly, K’s Choice, Lange Frans, Brainpower; allemaal zijn ze winnaar of finalist van de Grote Prijs.

Kaarten in de voorverkoop, vanaf €4,50, zijn te koop via www.groteprijsvan.nl, aan de deur zijn de kaarten €7,50.