Home

Gruppo Di Pawlowski + The Ex

Concert
Datum
za 26 apr 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
dEUS, Frank Zappa, Captain Beefheart

Asociaal feestorkest van dEUS-gitarist samen met Neerlands oudste punkband.

EKKO stelt u voor: GRUPPO DI PAWLOWSKI.

Asociaal feestorkest van Mauro Pawlowski, bevolkt door Elko Blijweert, Pascal Deweze, Sjoerd Bruil, Jeroen Stevens en Ben Younes. Gruppo Di Pawlowski combineert de gekte van Frank Zappa en Captain Beefheart met de wilde capriolen van Grinderman en het opzwepende van Mano Negra. 

Mauro Pawlowski is sinds 2004 voornamelijk gekend van zijn opmerkelijke rol als gitarist van dEUS. Maar Mauro is vooral Evil Superstars, een excentrieke band die midden jaren 90 gloriedagen beleefde. Met Gruppo Di Pawlowski grijpt Mauro terug naar de hoogdagen van Evil Superstars. De band neemt in januari 2014 een album op bij Steve Albini, deze legende behoeft geen verdere uitleg. In april komt het album uit in Benelux.

De supergroep uit België neemt zeer speciale gasten mee. En als wij zeer zeggen bedoelen wij ook zeer.

We moesten het vanwege het jubileum van de band zelf, pasgeleden in Tivoli Oudegracht, nog even geheim houden. Maar ze komen: The Ex! Deze Amsterdamse band bestaat ruim dertig jaar en is daarmee een van de langstbestaande en meest invloedrijke punkbands die vandaag de dag nog actief zijn. Alhoewel, punk, vandaag de dag is hun experimentele ritmiek zo beïnvloedt door genres als free-jazz en Ethiopische muziek dat het niet echt meer punk is. De bandleden verstaan de kunst zich aan te passen en interessant te blijven voor hun publiek. Dat dit nog steeds lukt na het uitbrengen van ruim 25 albums en het spelen van meer dan 1800 shows, is geen toeval. Fascinatie voor muziek uit andere culturen en het vermogen steeds weer frisse, nieuwe muziek uit te brengen, is een van de dingen waardoor The Ex al zolang aan de top van de scene staat. Door samenwerkingen met verschillende jazz-muzikanten en zelfs een Irakees-Koerdische band, lukt het The Ex vernieuwend te blijven. Op 26 oktober 2011, tijdens onze jubileummaand, stond de band voor het laatst in EKKO. En nu komen ze terug. Gelukkig maar, want dat werd hoog tijd.