Home

Hallo Venray

+ Orange Glow

Concert
Datum
za 1 nov 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Velvet Underground, Neil Young, Bettie Serveert

Gerespecteerde gitaarrockers met dynamiek, vernieuwingsdrang, vakmanschap en pakkende songs.

Hallo Venray is groter dan ooit sinds de release van de – erg goede – 13e plaat ‘Show’ dit jaar. Sinds de oprichting in 1987 heeft de band zich ontwikkeld van halve punkband tot gerespecteerde gitaarrockers in de stijl van Neil Young en Velvet Underground die in Tivoli Oudegracht mochten spelen tijdens Le Guess Who? May Day 2014. Het thema van de nieuwe plaat is het getal zeven: de zeven dagen en de zeven nachten in de week; na zeven jaar heb je al je cellen vernieuwd; zeven is het getal van de eeuwigheid. Het bestaat uit 7 nummers die zich overdag afspelen en 7 nummers die zich in de avond en nacht afspelen, waardoor het laatste nummer op de plaat naadloos aansluit op het eerste nummer.

Sinds de band gevormd wordt door Henk Koorn op gitaar en zang, Peter Konings op bas en Henk Jonkers op drums, wordt het experiment ook zeker niet geschuwd. Dat hoor je op Show met veel dynamiek, vernieuwingsdrang, vakmanschap, maar toch pakkende songs. De bebrilde frontman is bovendien gezegend met een gevoel voor droge tot zeer droge humor, dat tot uiting komt in zowel zijn songteksten als zijn podiumpresentatie. 

Eerst zou Space Siren het voorprogramma van Hallo Venray verzorgen, maar Orange Glow is de vervanger. 

De veelzijdige indiepop van het drietal van Orange Glow oogst landelijk veel lof sinds debuutalbum ‘the Magic Tale’ verscheen in 2008. Dit jaar verscheen hun ijzersterke album ‘Down to Earth’ waar al mooie dingen over geschreven is. Ook het vele gebruik van toetsen en bevreemdende elektronische effecten is gebleven. Echter, waar het debuutalbum concentreerde op intieme verhalen met veelal subtiele muzikale begeleiding, wordt er hier veel meer voor een stevig rockend band-geluid gekozen. Tussen weilanden en natuur in het noorden is de veelzijdige indiepop van deze band ontstaan. Indiepop vol uitersten: van intieme lo-fi luisterliedjes, via pure gitaarpop met een smerig randje. Singer-songwriter Eric Hoogeweg vind in Orange Glow een band waarin zijn pure popliedjes rijkelijk worden aangekleed.