Home

I Am Oak

+ Garciaphone

Concert
Datum
za 29 mrt 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Black Atlantic, Kim Janssen, Awkward I

Folkpareltje, Utrechts trots en 3voor12 Award-winnaar.

I Am Oak is weer terug met een nieuwe (-oude) plaat, genaamd ‘Ols Songd’. Sinds hun debuutalbum ‘On Claws’ in 2010 heeft I Am Oak een respectabele staat van dienst opgebouwd. Zo werd hun album ‘Oasem’ in 2011 door 3voor12 uitgeroepen tot beste album van het jaar, en werd het laatste album ‘Nowhere or Tammensaari’ uit 2012 maar liefst in acht landen uitgebracht. De folkmuziek van I Am Oak wordt omgeschreven als soms verlegen, fluisterend haast, maar met grote overtuigingskracht. Muziek op z’n puurst.

Begin 2014 zal het album ‘Ols Songd’ uitkomen. Dit album bevat allemaal oude nummers van I Am Oak, maar allemaal opnieuw opgenomen. “Dit zijn oude liedjes. Terwijl deze liedjes werden geschreven waren het echter al oude liedjes. De inhoud was actueel op dat moment en is dat tot op heden gebleven, maar de gevoelens waarin deze liedjes gehuld zijn hebben zich eerder ook al voorgedaan. Daardoor zijn de liedjes tegelijkertijd oud en nieuw. Dat vertroebelt het onderscheid tussen heden en verleden. Zo beginnen die twee zich onvermijdelijk met elkaar te vermengen.”, aldus Thijs Kuijken van I Am Oak.

Ben je benieuwd naar een andere creatieve kant van Thijs Kuijken? Een fotografie-expositie van zijn WOANDER serie is gedurende maart te aanschouwen in EKKO.

 

Franse indieband Garciaphone bestaat uit een trio waarvan zanger/gitarist Olivier Perez de frontman is. Van oorsprong een drummer, ging hij toch liedjes op de gitaar componeren. De drumstokken vertrouwde hij toe aan Raphaël Brou en Matthieu Lopez ging de gitaar & bas verzorgen. Eerste LP Constancia, met enigmatische lyrics en composities, kwam vorig jaar uit en momenteel zijn ze bezig met het opnemen van nieuw materiaal.