Home

I Am Oak + the Black Atlantic + Awkward I

+ I Am Oak Cd-presentatie

Datum
zo 9 mei 10
Open
15:30
Aanvang
16:00
Locatie
Voor liefhebbers van
FOLK/POP

I am Oak is de creatieve uiting van de Utrechtse muzikant Thijs Kuijken. Vergezeld met live band brengen ze warme en kalmerende liedjes ten gehore. Liedjes die sterk leunen op een basis van akoestische gitaar en kleurijke (samen)zang, aangevuld met zorgvuldig geplaatste lagen banjo, bas, orgel en minimalistische drumpartijen.
Eind 2008 werden al twee EP’s uitgebracht, nu, na hard gewerkt te hebben aan een nieuw full-length album, verschijnt begin mei 2010 eindelijk het nieuwe I am Oak album ON CLAWS op het Utrechtse Snowstar Records.
Vanaf 9 mei is het nieuwe album tijdens live shows verkrijgbaar op CD en vinyl. Vanaf 14 mei is ON CLAWS ook in de betere platenzaken te verkrijgen.

Black Atlantic – Jezelf opsluiten in een besneeuwde blokhut in een van god en alles verlaten omgeving, en met een prachtalbum weer naar buiten komen. Bon Iver deed het twee jaar geleden, en vorig jaar volgde Black Atlantic dat voorbeeld voor de In a Cabin With… serie. Met minimale middelen (gitaar, piano en percussie) maar vooral met schitterende samenzang, waarbij Fleet Foxes nooit ver weg is. Mooie muziek hoeft niet duur te zijn. Sterker nog, een van de mooiste Nederlandse albums van 2009 kun je hier legaal en gratis downloaden. Een recensie van Black Atlantic vind je hier. 

Awkward I, ook wel bekend als Djurre de Haan, bassist van Alamo Race Track, maakt muziek die zijn wortels heeft in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. Na diverse LP’s leverde de zanger in september 2009 zijn eerste debuutalbum af, dat uitkwam op Excelsior Recordings. Een persoonlijk en intens album dat barst van de muzikale en tekstuele juweeltjes. Subtiele liedjes, waarbij je hoort dat ze met liefde en beleid in elkaar gezet zijn. Liedjes over liefde, dood en geweten en de onzekerheid en het ongemak die deze drie thema’s met zich meebrengen.

Na in 2009 nog voor zijn album uit was, ons eigen Eurosonic festival, SXSW in Texas, NXNE in Toronto en CMJ in New York te hebben aangedaan, mocht hij afgelopen januari weer terugkomen op Eurosonic en blijkt het album dus goed ontvangen te zijn.