Home

Inlakech

Concert
Datum
wo 11 feb 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Gepresenteerd door
Verhuur | EP-release

Debuut-EP Elephants wordt gepresenteerd.

De debuut-EP van inlakech is een feit! De EP – waarvan de in november verschenen single Bare tevens het eerste nummer is – krijgt de titel Elephants en wordt op 11 februari gepresenteerd bij ons.

De stijl van inlakech laat zich het beste omschrijven als pop/folk; rauw en sferisch, met een intensiteit die door blijft resoneren lang nadat de muziek is uitgeklonken. Wat telkens weer blijkt is dat inlakech live een onvergetelijke indruk achterlaat. Dit onder andere op de vele festivals en podia waarop ze al te zien zijn geweest in het hele land.
inlakech is een vijfkoppige formatie van getalenteerde muzikanten rondom zangeres en songwriter Nienke Lohuis. Zij is de vaandeldrager die op haar eigen aanstekelijke wijze en met duidelijke noodzaak haar verhaal verteld. De muziek wordt geboren uit een zeldzame chemie tussen de muzikanten, dit zie en hoor je terug. Het is meteen duidelijk: deze muziek wil de wereld in.

2014 is geen onbelangrijk jaar in de ontwikkeling van inlakech. Halverwege het jaar werd Nienke met inlakech genomineerd voor zowel de Jacques de Leeuwprijs als de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard. Twee belangrijke stimuleringsprijzen voor aanstormende talenten, die ze vervolgens beide binnen wist te slepen.
Ook tourde inlakech het afgelopen jaar het land door ter ondersteuning van de film De Nieuwe Wildernis; slechts een paar van de hints dat inlakech hard op weg is om een permanente plek in het muzieklandschap te veroveren.

2015 wordt direct goed gestart met de release van Elephants. Het avontuur stopt daar echter niet: Elephants is het eerste deel in van een tweeluik, waaraan in de loop 2015 vorm zal worden gegeven.