Home

Isbells

+ Kim Janssen

Concert
Datum
za 17 okt 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Bon Iver, Leonard Cohen, Ben Howard

Sobere, breekbare en wonderschone folksongs.

Dit concert is onderdeel van de najaarsactiepas (korting). Hier lees je er meer over.

DE VERKOOP VAN DEZE SHOW START DONDERDAG 27 AUGUSTUS OM 10:00

De liefde voor muziek van Gaëtan Vandewoude, zanger en oprichter van Isbells, ontstond tijdens een optreden bij zijn scouting op 14-jarige leeftijd. Het blijkt dat je daar meer leert dan alleen knopen maken. Vandewoude begon met spelen in verschillende rockbands zoals Soon en Ellroy. Pas later, met Isbells, viel hij op: gek genoeg met een minder directe aanpak. Het debuutalbum bereikte de gouden status in België, en sindsdien zijn de shows niet aan te slepen: uitgebreide tours in België, Nederland, Zweden en China, sold out shows in Londen en festivals als Rock Werchter. Inmiddels is Gaëtan bij het derde album aanbeland: Billy. Met Billy gaat Isbells volledig naakt. Jeugdherinneringen en de onderdrukking van bepaalde gevoelens waren belangrijke invloeden voor deze plaat. Muzikaal gezien komt Billy daardoor binnen als een sloophamer. Sobere, breekbare folksongs met weinig om het lijf. Veruit de meest intense, pure plaat van Isbells. Nu de plaat klaar is kan Vandewoude weer voorzichtig glimlachen.

Kim Janssen

De afgelopen 4 jaar heeft Kim Janssen de wereld rondgereisd met zijn album ‘Ancient Crime’ . Hij reisde door heel Europa, Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Azië voor meer dan 450 shows. Nu is er een vervolg op dit album: ‘The Lonely Mountains’.

Het album ‘The Lonely Mountains’ is een bijzonder album met een afwisseling van verschillende stemmen en instrumenten. Het album staat in het teken van leven in isolatie en aan de andere kant weer extreme blijdschap. Deze avond zal Kim solo spelen. Ook zal hij een aantal nieuwe nummers laten horen.