Home

Isbells

+ Wolf & Moon

Concert
Datum
vr 10 mei 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Fleet Foxes, Bon Iver, Phosphorescent

Rustieke jaren '60 geïnspireerde folk met echo's leunend op meerstemmigheid en herwonnen levensvreugde.

Het zal ergens in 2008 zijn geweest, toen binnen de slaapkamermuren van Gaëtan Vandewoude de eerste songs van Isbells tot leven kwamen. Vol moed werkt de Belg daar aan piepkleine, breekbare folksongs uit de gewichtsklasse Nick Drake en Bon Iver. In het thuisland kamperen zijn bitterzoete albums al snel wekenlang in de ether en het succes van singles als ‘Reunite’ en ‘Elation’ overstijgt zelfs de landsgrenzen. Langzaam begint dit melancholische hit-tweetal aan een wereldreis: ze schoppen het tot soundtracks van onder meer Hawaii Five-O en een wereldwijde reclamecampagne van Trivago. Maar dat is alweer even geleden. Met ‘Looking For The Beauty In The World’ doorbreekt Isbells de stilte in 2018 en de langverwachte nieuwe plaat van Vandewoude staat voor maart aanstaande gepland. Isbells heeft zijn eindbestemming nog lang niet bereikt, dat moge wel duidelijk zijn.

Het folky popduo Wolf & Moon zal openen voor Isbells. Het tweetal ontmoette elkaar in Nederland, waarna ze op bijna nomadische wijze door de wereld trokken met hun songs die voorzien zijn van een licht elektronisch randje. Hun debuutalbum kwam afgelopen week uit en is een echte aanrader voor fans van The XX en Angus & Julia Stone.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only