Home

Isbells

Datum
ma 24 mei 10
Open
15:00
Aanvang
15:30
Locatie
Voor liefhebbers van
FOLK/POP

De liefde voor muziek van Gaëtan Vandewoude, zanger en oprichter van Isbells, kwam tijdens een optreden bij zijn scouting op 14-jarige leeftijd. Het blijkt dat je daar meer leert dan alleen knopen maken. Vandewoude begon met spelen in verschillende rockbands zoals Soon en Ellroy. Bijna net zo onbekend als hijzelf. Pas nu valt hij op, alleen gek genoeg kiest hij voor een minder directe aanpak.

Het debuutalbum van Isbells is een echte herfstplaat, ook al is het opgenomen in de zomer. Wonderschone, sobere folk nummers met engelachtige zang van Vandewoude en bandlid Naima Joris. De meeste nummers van het album heeft hij opgenomen in een paardenstal en werd geïnspireerd door zijn omgeving. Niet dat je liedjes over paarden te horen krijgt, maar het beïnvloed de sfeer die de muziek met zich meeneemt. In de muziek en de teksten schetst hij een triest, melancholisch beeld, waar beetje bij beetje ook hoop doorheen klinkt.

Isbells dus.. ontroerende indiefolk van onze zuiderburen die niet onderdoet voor neofolk grootheden als Fleet Foxes en Midlake. 

LET OP: het is deze maandag tweede pinksterdag! Ideaal dus om een heerlijk lang weekendje af te sluiten met een namiddag vol geestverrukkende muziek!

Moois op de luisterpaal:
http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42673658#luisterpaal.42673658