Home

Jazzinvaders

+ Naald en Kraak + Casey's Tenor Madness

Datum
zo 11 dec 11
Open
14:15
Aanvang
15:00
Locatie
Voor liefhebbers van
JAZZ
Gepresenteerd door
Culturele Zondag: Jazz Enz.

Middag en avond: DJ’s Naald & Kraak

15.00-16.00                 The Jazzinvaders

16.30-17.30                 The Jazzinvaders

The Jazzinvaders ontstaan in 2005 tijdens een sessie in het Bimhuis te Amsterdam waar Phil Martin beats vermengt met het jazzgeluid van The Houdini’s. De dansbare mix van hardbop, bossa nova en latinjazz is te horen op de 12” Go Ahead! (2005) en het debuutalbum Up & Out (2006). Tournees door Europa en Japan volgen. Op het tweede album Blow! (2008) werken The Jazzinvaders samen met onder meer Mendoza Dance Parti, All The Kings Men en Soulvation. Hun recente album ‘3’, waarbij de focus ligt op de vocals van Linda Bloemhard, werd de hele week op Radio 6  gedraaid.

Stralend middelpunt gedurende al die jaren is Phil Martin gebleven. Als drummer en percussionist maar zeker ook als producer, weten hij en zijn bandleden de ‘sound’, ‘groove’ en ‘feel’ van The Jazzinvaders vast te houden.

 

20.15-21.05                 Casey’s Tenor Madness, featuring Alexander Beets, Hans Dulfer en Boris van der Lek

21.30-22.20                 Casey’s Tenor Madness, featuring Alexander Beets, Hans Dulfer en Boris van der Lek

Cees Schrama is een veelzijdig pianist, presentator, maar ook producer. Zijn rol als presentator krijgt vorm als hij vanaf 1973 het beroemde radioprogramma Sesjun presenteert. Als muzikant leidde hij in de jaren 60 tot en met de jaren 90 Casey and the Pressure Group en speelt hij mee op platen van ondermeer The Shoes, Polle Eduard en Bonnie St.Claire. Eind jaren zestig drukte hij met zijn experimentele muziekstijl een grote stempel op het geluid van de Golden Earring. Ook werkte hij mee aan de single Venus, waarmee Shocking Blue wereldwijd een hit scoort.

Schrama’s grootste passie is echter jazz en met name ‘bebop’. Hij presenteerde dertig jaar het jazzprogramma Sesjun voor de TROS waar hij bekende jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland ontving. Daarnaast is hij al ruim 30 jaar betrokken bij het North Sea Jazz festival, waar hij ook presentator is.

De nu 72-jarige Schrama zal met de bekende saxofonisten Boris van der Lek, Alexander Beets en Hans Dulfer aantreden. De band wordt gecompleteerd door vibrafonist Lodewijk Bouwens, contrabassist Eric Barkman en drummer Gijs Dijkhuizen.