Home

Jeangu Macrooy

Concert
Datum
za 13 mei 17
Open
20:00
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Michael Kiwanuka, Jake Isaac, Sven Hammond

Een veelbelovend talent die zijn krachtige soulvolle stem combineert met een even krachtige boodschap.

Jeangu Macrooy groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. In 2014, na twee jaar gestudeerd te hebben aan het conservatorium van Suriname besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, in Nederland. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records.

Op zijn debuut-EP ‘Brave Enough’, die vorig jaar uitkwam, staan Jeangu’s soulvolle stem en persoonlijke nummers centraal, die zich bewegen van rauw en uitgesproken naar kwetsbaar en intiem. De dag van de release werd hij door 3FM uitgeroepen tot ‘Serious Talent’ en de week daarop speelde Jeangu zijn eerste single ‘Gold’ live bij De Wereld Draait Door èn op 3FM. Deze zomer stond hij met zijn band op diverse festivals, waarna hij in het najaar met de Popronde – waarvoor hij tot ‘Oor Talent’ werd benoemd – door heel Nederland trok.

Door het kennerspanel van De Volkskrant werd hij uitgeroepen tot ‘Talent van 2017’. In Januari gaf Jeangu met zijn band een optreden op Noorderslag. Zijn debuutalbum – eveneens geproduceerd door Perquisite – is net uit en wordt op handen gedragen door de muziekpers. 


Concert + eten: EKKO Eetcafe
Je kunt voorafgaand aan het concert eten in EKKO Eetcafe. Reserveer via EKKO.nl/cafe, laat je concertticket zien aan de bediening bij het afrekenen en krijg €2,50 korting op het eten.

De nadruk in de menu’s ligt op groentebereiding, die elke keer anders is. Een voor-, hoofd- en nagerecht voor €15,-*. Vleesliefhebber? Vegetariër? Snak je naar een allergenen-vrije maal? Kan allemaal.

* Let op: reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting. Vol = vol.