Home

Jerusalem In My Heart + Lucrecia Dalt

Concert
Datum
za 21 mrt 20
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
SUUNS, Abul Mogard, Caterina Barbieri

Arabische muzikale traditie vermengd met experimentele elektronica.

Op het derde album van Jerusalem In My Heart, het Canadees-Libanese duo dat Arabische geluid een avant-garde twist geeft, worden Egyptische traditionals herschreven, hoor je een vijftienkoppig orkest en wordt het ogenschijnlijke contrast tussen traditionals en vooruitstrevend experiment verder verkend. Live wordt het vocale werk, buzukspel en het elektronisch experiment van componist/producer Radwan Ghazi Moumneh (Matana Roberts, SUUNS, BIG|BRAVE) uitgebreid door de analoge 16 millimeter-projecties van Charles-André Coderre. Een audiovisuele live-trip die liefhebbers van Le Guess Who? en Rewire zeker zal bekoren.

Existentialistische, angstaanjagende narratieve voeren de boventoon in het geluid van de Colombiaanse, maar in Berlijn woonachtige Lucretia Dalt. Ergens tussen hedendaagse en avant-garde elektronica, geeft ze haar producties, tracks en soundscapes een diepe filosofische lading. En dat al zeven albums lang. Een even  vervreemdend als vervoerend supportprogramma voor Jerusalem In My Heart.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Elke drie maanden staat er weer iets nieuws op ons menu. Vlees, vis, vega(n); altijd voor elk wat wils, met groente in de hoofdrol. Daarnaast is de plantaardige Beyond Burger een heerlijke vaste prik op ons menu. Kom je gezellig eten? Handig om even te reserveren via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!