Home

John Coffey

+ the Medics

Datum
do 22 okt 09
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
POSTPUNK
Gepresenteerd door
Cd Release 'vanity'

John Coffey heeft in een verlaten fabriek in Utrecht en in tourbussen door heel Europa gewerkt aan zijn debuutplaat. Gitaren die tot diep in de nacht door een grote fabriekshal schallen, waarna ’s ochtends het geluid van drums weerkaatst wordt door de metalen constructie. Zweet van intense optredens dat zich op reis in een tourbus door Oost-Europa in het hout van de gitaren nestelt.

Vijf bandleden hebben een trainingskamp ondergaan waar Rocky Balboa nog wat van kan leren, met een resultaat dat inslaat als een kogel. Catchy zanglijnen worden kapot geschoten door genadeloos gitaargeweld. Een ongehoorde vorm van rock ’n roll waarbij de band nietsvermoedende luisteraars in spanning laat en op elk moment in een song de trekker over kan halen. Een plaat met een kogel er dwars doorheen. Kapotgeschoten ijdelheid:

VANITY
Het debuutalbum van rock ’n roll vijftal JOHN COFFEY

Vanity is opgenomen door Martijn Groeneveld (o.a. Face Tomorrow, Solo, The Spirit that Guides Us) en wordt uitgebracht op Sally Forth Records / Munich. De eerste 1000 exemplaren van de CD zijn doorboord met een kogel.

John Coffey heeft meer dan honderd optredens gedaan in binnen- en buitenland (o.a. Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en Polen) en in voorprogramma’s gestaan van onder andere The Chariot, The Juliana Theory en Haste the Day.

De band heeft twee goed ontvangen EPs uitgebracht en verscheen met Holiday in Cambodia van Dead Kennedys op de Coverclub verzamelaar Never Mind Punk 1977, Here’s the Coverclub.

JOHN COFFEY is
Art van Triest – Vocals en toetsen
Alfred van Luttikhuizen – Gitaar en backing vocals
Carsten Brunsveld – Drums
Richard van Luttikhuizen – Bas en backing vocals
Twan Eikelenboom – Gitaar

www.johncoffey.nl
www.myspace.com/johncoffeymusic

Support komt vanavond van The Medics. check: http://www.themedics.nl/