Home

Jon Auer & Ken Stringfellow (The Posies) – acoustic

+ Reveller

Concert
Datum
wo 10 dec 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Big Star, R.E.M., Nada Surf

Oprichters van één van de meest bejubelde power pop bands van de jaren '90.

Ken Stringfellow en Jon Auer zijn de oprichters van een van de meest bejubelde power pop bands van de jaren ’90, The Posies. Frosting On A Beater en Amazing Disgrace zijn pareltjes uit de jaren negentig die door velen over het hoofd worden gezien, maar de echte popkenner weet gelukkig beter. Na de split van The Posies gingen zij beiden hun eigen weg en speelden met R.E.M., Fountains of Wayne, The Minus 5 en Big Star, naast dat ze beiden een trits aan soloplaten afleverden. 

In december 2014 doen Ken Stringfellow en Jon Auer samen een reeks akoestische duo optredens, met klassieke Posies nummers, Jon en Ken’s eigen werk en verrassende covers.
 

Reveller is een nieuwe Nederlandse band van zanger Sven Sterk en gitarist Ramon de Wilde. Hun samen geschreven songs zijn filmisch, boeiend en krachtig.

Het markante stemgeluid van Sven gekoppeld aan het spannende gitaarspel van Ramon geven de songs een geheel eigen identiteit. Hun gelaagde producties bevatten een geraffineerde mix van akoestische en elektronische elementen.

Ondanks zijn korte bestaan timmerde Reveller al aardig aan de weg en gaf shows in zalen als het Patronaat, Tivoli, de Vorstin, de Kade en Victorie. Verder was de band al een aantal keren te gast bij GIEL (3FM) en Tros Muziekcafé (Radio 2).

De muziek van Reveller is geïnspireerd door artiesten als David Bowie, Gerry Rafferty en Editors, maar bovenal heeft de band een sterk eigen geluid.