Home

Jong, Jonger, Jongst

+ Palio Superspeed Donkey + Scram C Baby

Datum
zo 28 okt 12
Open
14:00
Aanvang
14:30
Locatie
Voor liefhebbers van
EKKO TALKS
Gepresenteerd door
Culturele Zondag

De Millenials: de generatie van 1980, opgegroeid met de PC en volwassen geworden tijdens de crisis wordt in de media omschreven als narcistisch en passief, gedreven door hedonisme en zou bovendien ongeïnteresseerd zijn in maatschappelijke en politieke vraagstukken. Wordt deze generatie hiermee niet teniet gedaan?

Deze ‘grenzeloze generatie’ bestaat uit wereldburgers. Bewoners van wereldwijde netwerken als Facebook en Twitter en bezoekers van verre oorden. Ze zaten naast elkaar op de pleinen van Caïro tijdens de Arabische lente en strijden naar verandering in onder andere New York met de Occupy-beweging. Ook zien we een nieuwe generatie kunstenaars die zich met veel enthousiasme en betrokkenheid in zet voor een duurzame en betere toekomst. 
Dit zijn een paar voorbeelden die doen vermoeden dat jongeren complexer zijn dan de stempel die ze van de media opgedrukt krijgen. Tijdens Culturele Zondag gaan we in EKKO op onderzoek uit.

In een live talkshow praten we met jonge filosofen, schrijvers en muzikanten over hun generatie, de tijd die hen vormt en de generatie die hen voorging. Met Stijn Sieckelinck (sociaal wijsgerig pedagoog), Robin van den Akker (cultuurfilosoof), Sarah Domogala (filmmaker), Ayla Schneiders (schrijver) en Sidney Vollmer (schrijver). Optredens zijn er van Scram C Baby en Palio Superspeed Donkey.

Scram C Baby
Verrassende arrangementen en onregelmatige maatsoorten: de heren van Scram C Baby maken eigenzinnige muziek. In 1992 werd de band opgericht, waarna ze na een jaar bij het platenlabel Excelsior komen. Hier brengen ze het album “Et maintenant…. Le rock” uit. Het laatste album, “Slow Mirror, Wicked Chair”, stamt al weer uit 2010. Scram C Baby heeft nooit het grote publiek weten te bereiken, waardoor de band nog steeds underground is. Dit komt de muziek misschien wel ten goede. Desalniettemin is de band zeer ervaren op het podium en belooft het een eigenzinnige show te worden, met eigenzinnige muziek. Geniet ervan!

Palio Superspeed Donkey
Zo vader, zo zoon, want gitarist Willem van Palio Superspeed Donkey is de zoon van Scram C Baby zanger John-Cees! Palio Superspeed De band is in 2011 opgericht en brachten onlangs de EP Wateramp uit. De jongens van de Amsterdamse band Palio Superspeed Donkey gaan hard. Zo stonden ze afgelopen jaar in De Wereld Draait Door en werden ze Hollandse Nieuwe van de maand. PSD haalt inspiratie uit de muziek van Britse indiebandjes, grunge en garage. Het is lastig om de muziek van Palio Superspeed Donkey in een hokje te stoppen. Je neigt snel naar indie rock, met een goede mix van punk en rock. Kortom, de originaliteit is er te vinden!