Home

Joy Division Undercover

+ Documentaire "joy Division" + Dj April

Datum
vr 17 mei 13
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Voor liefhebbers van
POSTPUNK/NEW WAVE
Gepresenteerd door
Film & Muziek

Film + muziek + dj’s, ter nagedachtenis aan Ian Curtis en ter ere van Joy Division.

19:00 Deur open
19:30 – 21:00 Filmvertoning in zaal 
21:00 – 21:30 DJ set APRIL in zaal 
21:30 – 23:00 Joy Division Undercover
23:00 – 00:00 DJ set APRIL in Café

1980: in de nacht van 17 op 18 mei maakte Joy Division frontman Ian Curtis een einde aan zijn leven. Joy Division werd New Order en niets was meer hetzelfde.

2008: Utrechtse singer-songwriter Erny Green blies samen met Gerald Roerdinkveldboom nieuw leven in de brouwerij. Ze startten met de Joy Division Tribute band “Closer To Curtis”. Deze band trok toentertijd in combinatie met Anton Corbijn film “Control” langs het Nederlandse clubcircuit. Na deze succesvolle toer hielden ze het voor gezien, tot grote spijt van veel Joy Division liefhebbers.

2013: Gelukkig konden die twee het niet laten en besloten ze om opnieuw shows te gaan spelen onder de naam Joy Division Undercover. Ditmaal met niemand minder dan Henk Koorn van Hallo Venray. Joy Division Undercover neemt je mee terug naar eind jaren zeventig!

Overigens gaan wij er van uit dat Joy Division geen introductie meer nodig heeft. Joy Division, grondlegger van de gitzwarte New Wave. Tegenwoordig geven tal van bands aan Joy Division als belangrijk(st)e inspiratiebron te zien, zoals bijvoorbeeld Interpol, Arcade Fire, The National en Editors.

Voorafgaand de nog nooit in Nederland vertoonde documentaire Joy Division (2007) van Grant Gee. Gee regisseerde eerder muziekvideo’s voor onder andere Blur, Sparklehorse en Nick Cave and the Bad Seeds. Hij maakte zijn filmdebuut met de bijzondere rockumentary Meeting People is Easy waarin hij Radiohead op unieke wijze vastlegde tijdens hun wereldtour na OK Computer! Daarna verscheen zijn documentaire Joy Division, waarin hij het bekende verhaal over de befaamde band met de onvergetelijke frontman vertelt aan de hand van persoonlijke anekdotes van vrienden en mede-muzikanten aangevuld met bijzonder beeldmateriaal.

+ DJ APRIL