Home

Judy Blank – EP Release + special guest Yorick van Norden

Concert
Datum
wo 6 nov 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Kacey Musgraves, Dawn Brothers, Joni Mitchel
Gepresenteerd door
EP Release

Indie-americanatroubadour van Utrechtse bodem terug met nieuwe EP.

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander zuidelijk Amerikaans gehucht zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. Ze stond al op Lowlands en North Sea Jazz, maar haar echte doorbraak kwam pas met het in Nashville opgenomen coming-of-age album ‘Morning Sun’ (2018). Een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, rootsy pop en hier en daar een snufje deltablues, die niet alleen in Nederland goed in de smaak viel. Begin dit jaar speelde ze op SXSW in Austin, ze tourde Europa rond met de South Carolina indierockers van SUSTO en in September staat ze als eerste Nederlandse act ooit op AmericanaFest, het grootste showcasefestival in het genre.

Special guest deze avond is Yorick van Norden. Deze singer-songwriter uit Haarlem heeft een voorliefde voor muziek uit de jaren zestig en zeventig. Weinig albums van vaderlandse bodem werden afgelopen jaar zo goed ontvangen als The Jester. Zo repte OOR over “de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk,” noemde de Volkskrant het album “zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen” en had de Bassist het over “een meesterwerkje dat laat zien dat Yorick tot de groten in Nederland behoort.” In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie ‘alternative’.

Op 1 november verschijnt de nieuwe EP ‘Morning After’, tevens opgenomen in de VS. Rauwe rocksingle ‘Goldmine’ is daar een voorproefje van en belooft andere sound. Verwacht elektrische gitaren, fuzzpedalen en witte adidas tijdens de EP-release in EKKO. 

Pin only
If merch, cash only