Home

Kelley Stoltz (Locatie Tivoli Spiegelbar)

+ William Tyler + Beginners

Concert
Datum
zo 23 feb 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Voor liefhebbers van
Chad VanGaalen, Richard Swift, Bishop Allen
Gepresenteerd door
Subbacultcha! presents:

Een van de meest ondergewaardeerde singer-songwriters.

Let op: dit concert is verplaatst naar Tivoli Spiegelbar!

Hoewel veel bands uit San Fransico (en ver daarbuiten) claimen dat ze garage rock maken is de nieuwe plaat van Kelley Stoltz daadwerkelijk in de garage achter zijn huis opgenomen. Tussen de met olie besmeurde vloer stonden onder andere een collectie van vintage synthesizers, 17 gitaren, tape echos, mellotrons een jaren ’50 jukebox en ga zo maar door. In deze omgeving is het nieuwe album ‘Double Exposure’ tot stand gekomen dat op 24 september 2013 is uitgebracht.

Live speelt Kelley Stoltz met een band maar in de studio bedenkt de multi-instrumentalist niet alleen alle arangementen zelf maar speelt hij het ook nog zelf in op de plaat. De muziek is een eigenzinnige psychedelische mix van indie rock.

Singer-songwriter William Tyler schreef de – met een 8.0 op Pitchfork bekroonde – plaat ‘Impossible Truth’ tijdens één van zijn tours, en werd geïnspireerd door de boeken die hij daar las. Zelf noemt hij het zijn “70s singer-songwriter record”, en hij zegt beïnvloed te zijn door zowel apocalyptische fictie als bitterzoete nostalgie. William Tyler is een gitarist die experimenteert met steelguitar, xylofoon, blazers en galm – zonder daarbij te zingen. Een meesterlijke gitarist die allerlei stijlen van spelen gebruikt, van licht gitaargetokkel tot ver uitgestrekte echo’s en effecten.

Beginners is de nieuwe band van Susanne Linssen, violiste en zangeres bij de Hospital Bombers en Awkward I. Folky anthems met schurende vioolriffs. Haar stem heeft de warmte van Feist en het opgefokte van Patti Smith. Liedjes over stiekem op de achterbank je tanden poetsen met je vinger, na een nacht doorhalen. Over 5 keer opnieuw hetzelfde mailtje schrijven voor je ex maar hem dan toch niet versturen. Over jongens die vragen wie je lievelings-Beatle is. Over hoe je nieuwe liefde door je iPod gaat scrollen en je daar zenuwachtig van wordt. Kortom, over de liefde, waarin je je altijd weer een totale beginner voelt.