Home

Kevin Morby

+ Jess Williamson

Concert
Datum
di 30 aug 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Babies, Woods, Cass McCombs

De sombere en wonderschone folkpop op Singing Saw is Morby op z'n best.

Bij de naam Kevin Morby zullen velen aan de bands The Babies of Woods denken, maar de solocarrière van de veelzijdige singer-songwriter is op zichzelf staand ook meer dan glansrijk. Onlangs kwam zijn derde album ‘Singing Saw’ uit, waarvoor hij samenwerkte met Sam Cohen (Yellowbirds, Apollo Sunshine). Het is Morby’s donkerste werk tot nu toe, waarmee hij bewijst een oude ziel in een jong lichaam te zijn. Op zijn vorige twee platen grossierde de Amerikaan al in wonderschone popsongs, maar op Singing Saw krijgen deze songs de arrangementen en instrumentatie die ze verdienen. Veelal wordt de schoonheid van de sombere dingen des levens bezongen, en ook dit gaat de pas 28-jarige zanger bijzonder goed af.

Kevin Morby stond al enige tijd op onze verlanglijst en we zijn nu extra gelukkig dat hij in het kader van ons 30-jarig jubileum naar EKKO komt.

De nieuwe Joanna Newson, zo wordt singer-songwriter Jess Williamson ook wel liefkozend omschreven. Deze dame uit Texas maakt betoverende, openhartige liedjes die aanvoelen als een flinke teug frisse buitenlucht. Met inmiddels twee albums vol met deze poëtische kunstwerkjes op zak heeft ze genoeg te vertellen om Kevin Morby bij te staan tijdens zijn Europese tour, en wat zijn wij blij dat ze EKKO niet overslaat!