Home

KING DUDE

+ GOLD

Concert
Datum
do 11 feb 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Michael Gira, Nick Cave, Johnny Cash
Gepresenteerd door
The Village & EKKO present:

Inktzwarte doomfolk, americana en folk-noir.

Eetcafé
Voorafgaand aan dit concert kun je wat komen eten en drinken bij ons. We serveren maandelijks wisselende gehaktballen en wekelijks variërende driegangenmenu’s (ook vegetarisch!). Op laatstgenoemde krijg je €2,- korting wanneer je van te voren online een combiticket koopt.
Voor meer info: klik hier.


King Dude is een veelzijdige man; naast lid van een aantal black metal bands ook maker van al even inktzwarte als bloedmooie doomfolk. De Dude is ook gekend van zijn bloedmooie duetten met Chelsea Wolfe. Een van de meest oorspronkelijke songwriters van deze tijd, die qua sfeer doet denken aan een ‘Johnny Cash from hell’ of het werk van Swans-frontman Michael Gira. Onlangs breidde hij met ‘Songs of Flesh & Blood – In The Key of Light’ het oeuvre verder uit, zijn beste plaat tot nu toe. Apocalyptische teksten over Satan, religie en occultisme, in een Amerikaans folk-jasje gestoken en met warme stem gezongen. The Man in Black is back!

GOLD is een duistere rockband uit Rotterdam. De band is goed in het balanceren tussen heavy gitaarpartijen en het schrijven van rockliedjes in de meest pure vorm. Op het nieuwe album No Image werkt Gold binnen de lijntjes van wat je heavy rockmuziek kunt noemen, maar alles wat daar binnenvalt, wordt flink onder handen genomen.