Home

Knalland’s Birthday Bash

+ Amber Arcades, Alexi Lalas en meer

Concert
Datum
za 30 jan 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie

Knalland bestaat 4 jaar en viert dat met een mini-festival in EKKO.

Eetcafé
Voorafgaand aan dit concert kun je wat komen eten en drinken bij ons. We serveren maandelijks wisselende gehaktballen en wekelijks variërende driegangenmenu’s (ook vegetarisch!). Op laatstgenoemde krijg je €2,- korting wanneer je van te voren online een combiticket koopt.
Voor meer info: klik hier.


Community art platform Knalland bestaat in januari vier jaar en viert dit door in samenwerking met EKKO een mini-festival te organiseren. Op zaterdag 30 januari zullen er naast optredens van Amber Arcades en Alexi Lalas ook diverse expo’s te zien zijn en als kers op de verjaardagstaart zal deze avond de documentaire ‘Zoveel Gezichten’ over het ontstaan en de ontwikkeling van Knalland voor het eerst vertoond worden.


De afgelopen vier jaar heeft Knalland vanuit Kanaleneiland furore gemaakt met muziekalbums, festivals, een educatief programma, optredens en talloze andere producties. Vier jaren gingen als een flits voorbij en dus is het tijd om het glas te heffen en even stil te staan bij alle mooie ervaringen die Knalland de afgelopen jaren heeft mogen opdoen.

In een zoektocht naar hoe je Knalland nu het best kunt definiëren heeft een groep jonge filmmakers verschillende Knalland projecten gevolgd. Deze zoektocht van bijna anderhalf jaar resulteert nu in een prachtige documentaire die de naam ‘Zoveel Gezichten’ gekregen heeft. De documentaire zal in EKKO voor het eerst vertoond worden. De docu zal omlijst worden door een foto expo over vier jaar Knalland en een Art fair van Knalland’s huis-illustrator Cliff van Thillo.

Op een Knalland verjaardag mag muziek natuurlijk niet ontbreken. Hiervoor heeft Knalland in samenwerking met EKKO twee inmiddels bekende namen binnen de Utrechtse muziekscene gestrikt.

Alexi Lalas heeft iets te vieren. Op deze avond brengen zij namelijk officieel hun tweede album ‘It’s A Better Version Of You’ uit. De band, die eerder al speelde in het voorprogramma van London Grammar en Blaudzun, produceerde dit album geheel zelf in hun eigen studio in Utrecht. Op deze plaat is duidelijk de groei van een solo-project naar een full-band formatie te horen. Het album zal op deze avond voor het eerst verkrijgbaar zijn op vinyl.

Amber Arcades bracht onlangs een tweede EP (Patiently) uit, vol warme en licht vervreemdende folk, waarmee ze uitnodigingen voor Eurosonic/Noorderslag en SXSW binnenhaalden. Een debuutalbum wat “dromerige pop met hypnotiserende gitaren en kraut drums” belooft, staat gepland voor het begin van de zomer en zal verschijnen via het Britse fijnproevers-label Heavenly Records.

Dit optreden wordt het eerste Utrechtse optreden van de band met de nieuwe bezetting en nieuw muzikaal materiaal!


Het team van Uitgeverij EKKO vroeg Rinse van Alexi Lalas naar zijn favoriete nummers. Lees hier wat hij te vertellen had!