Home

La Corneille & Crying Boys Cafe

Concert
Datum
do 26 jan 17
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
Postcards From Mars, Matt Winson, Emil Landman
Gepresenteerd door
EP-release

Avant-garde, blues en jazz, verzorgt door twee veelbelovende acts van eigen bodem.

De muziek van La Corneille getuigt van durf en levenslust. Ze spelen omdat ze zich bekommeren – om de wereld om hen heen, om de liefde en om oprechte muziek. Met een opvallend diepe stem verkondigt lead zanger Guy Corneille songs, vol gespannen ritmes, nauw verweven harmonieën en onverwachte wendingen. Waar de melancholie van gitzwarte folk de wilde opwinding van experimentele/psychedelische rock ontmoet, daar bouwt La Corneille haar eigen ‘avant-garde indie’ genre – op het puntje van je stoel, met een brok in de keel.Hun aankomende EP Rattlesnakes (2017) schuurt, beukt en breekt, nu eens verslagen intiem, dan weer woedend. Vier uiteenlopende nummers werden bij elkaar gebracht tot één plaat in de studio van Simon Akkermans/EpicRainbowUnicorn (Bombay, The Great Communicators). De bewondering van de band voor artiesten als Radiohead, Sufjan Stevens en Antony and the Johnsons resoneert op de achtergrond mee. Hun eerste single Eli was opvallend en verrassend – de opzwepende, bijna politieke urgentie staat in contrast met hun meer dromerige debuutalbum I Was A Bird (2015).

Crying Boys Cafe dan.. De mannen stonden in 2013 al eerder in EKKO, en hebben hiernaast ook al mogen spelen tijdens Le Guess Who? en Paradiso. De muziekstijl valt te omschrijven als een goeie mix van het oude, en het meer moderne. Zo komen er vleugjes oldschool blues jazz voorbij, en worden afgewisseld met de meer hedendaagse indie avant-garde. Het nieuwste album verscheen dit jaar nog, en zij zullen vast het een en ander hiervan hebben klaarstaan voor de avond in EKKO!

Crying Boys Cafe: 20:45 – 21:30
La Corneille: 22:00 – 23:00

(wijzigingen voorbehouden)


Eetcafé

Voor deze show is ons eetcafé geopend! Wil je hier een hapje komen eten? Reserveer dan via de reserveringstool op de cafépagina of bel 030 231 7457, of koop een combiticket. Bij laatst genoemde krijg je €2,50 korting op je diner. Bij de opgefriste menu’s staan groenten in de hoofdrol.

↳ Meer info over de menu’s lees je hier!