Home

La Corneille

+ Port Of Call

Concert
Datum
do 19 mrt 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Titiaan, Lucas Hamming en Emil Landman
Gepresenteerd door
Album Release

Meesters in theatrale muziek met eigenzinnige dynamiek.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

I Was A Bird, het debuutalbum van het Utrechtse trio La Corneille, zit vol gracieuze passie, dramatiek en bitterzoete melancholie. De plaat gaat over het verliezen van de jeugd. Over de groeipijnen die daarbij komen kijken. Twijfel, wanhoop, ambitie, illusies. Vallen en opstaan in de liefde. Compassie met leeftijdsgenoten die onder de last van het volwassen worden dreigen te bezwijken.

Als rockband is La Corneille een meester in theatrale muziek met eigenzinnige dynamiek. Het ene moment klinken hun liedjes teder, klein en lieflijk, het andere gedragen en plechtig, dan weer pakken ze groots en crescendo uit. Het materiaal van La Corneille bezit vulkanische kwaliteit. Live vormen de jongens een krachtige drie-eenheid. De podiumbeesten van La Corneille bezitten inmiddels een geduchte live-reputatie. Ze wonnen alle bandcontests waaraan ze ooit meededen (The Clash Of The Titans, Utrechtse Popprijs, Sena Performers POPnl Award), toerden o.a. door Noorwegen en Duitsland, stonden in het voorprogramma van Angus Stone en speelden op Le Guess Who?, De Beschaving en bevrijdingsfestivals in Amsterdam en Utrecht.

Support zal komen van Port Of Call, een solo project van Pieter van Vliet. Beïnvloed door hedendaagse songwriters als Jeff Mangum, Jason Molina en Bill Callahan is hij begonnen met het schrijven van liedjes. In juli 2012 kwam het eerste album ‘Ten Feet of Wind’ uit. Jeugd, onvoorzichtigheid en Griekse godinnen zijn verstrengeld met brullende trombones, banjo’s en taperecorders; gedompeld in een  zoete geur van intimiteit. ‘Dormition Church’ is de naam van de tweede EP. De gehele EP ademt de intieme setting die aanwezig was bij de opname in Servië.