Home

Le Guess Who?

+ The Shaky Hands + Awkward I + Deer Tick

Datum
vr 27 nov 09
Open
19:00
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIVAL
Gepresenteerd door
Pop, Underground & Beyond

Van 26 – 30 november vindt in de binnenstad van Utrecht het Le Guess Who? Festival plaats met o.a. Patrick Watson and the Wooden Arms, kun je dan genieten van o.a. Evan Dando en Chris Brokaw (Lemonheads), Nice Nice, The Dodos, The Field, A Place To Bury Strangers, Huoratron, Dorian Concept, William Fitzsimmons en Six Organs of Admittance.

Le Guess Who? wordt georganiseerd door Tivoli en Distorted Channel en is in 2007 ontstaan uit voorliefde voor de bijzondere, eigenzinnige benadering die met name bands uit Montréal karakteriseerden. Het festival beperkte zich tot het tonen van de creatieve Canadese muziekscene. Hoewel er ook dit jaar weer veel artiesten uit Canada op het programma staan, is de focus verbreed naar creatieve, toonaangevende en/of vernieuwende muziek ongeacht de afkomst van de artiest. Le Guess Who? 2009 durft net als de voorgaande jaren uitersten te zoeken, bands te programmeren met een drang zich te onderscheiden, zonder kwaliteit uit het oog te verliezen.

Klik hier voor de passepartout voor het hele festival.

Klik hier voor de passepartout voor vrijdag 27 november op alle locaties (€ 15).
Evan Dando from the Lemonheads, Deer Tick, Lightning Dust, Ryland Bouchard, Six Organs of Admittance, The Shaky Hands, Basia Bulat, Early Day Miners, Alexander Tucker, Awkward I, Gala Drop, Audiotransparent and more TBA.  

THE SHAKY HANDS (20:00 uur – 20:50 uur)

The Shaky Hands maken indiepop zoals we die niet zo vaak meer horen: losjes, ongecompliceerd en toch intelligent. Hun liedjes zijn origineel, maar evenzo organisch, swingend en rockend, folky en modern. Zoals R.E.M. in hun jonge jaren, of Velvet Underground op hun minst gecompliceerde momenten. Als The Strokes haar perfectionisme zou laten varen en de rootsrockers in zichzelf zou ontdekken, of als Franz Ferdinand eens wat zou opsteken van de beste bluesy bar-bands, dan klonken ze als The Shaky Hands. Dansbaar en achteloos swingend, zijn The Shaky Hands eigenlijk precies dat leuke bandje dat we anno 2009 nog misten.

DEER TICK (21:00 uur – 22:50 uur)

Deer Tick heeft van de country geleerd dat gevoelige liedjes helemaal niet per se gevoelig en subtiel gebracht hoeven te worden. Zoals bij alle goede americana, kun je bij Deer Tick je tranen verdrinken in een fles whiskey, terwijl de rest van het café om je heen inhaakt en meebrult. De band begon nadat bandleider John Joseph McCauley III voor het eerst Hank Williams hoorde en resoluut  de indie-rock, waar hij naar gewend was te luisteren, afzwoer. Deer Tick voegt zich daarmee in het rijtje van Uncle Tupelo, Whiskeytown en Drive-By Truckers: aan de ene kant  terug verlangend naar het oude, ruige Amerika, aan de andere kant appelerend aan oeroude, universele gevoelens.


AWKWARD I (22:10 uur- 23:00 uur)

Awkward I is het geesteskind van Djurre de Haan, bekend als bassist van Alamo Race Track. In september kwam het debuut ‘I Should Really Whisper’ uit op Excelsior. Op dit persoonlijke en intense album valt alles eindelijk op z’n plaats voor de singer-songwriter, die al sinds 2000 bezig is met zijn eigen muziek. Diederik Nomden (ex-Johan, ex-Daryll Ann) wierp zichzelf op als producer van de plaat. Het resultaat is een prikkelend, maar aangenaam lo-fi geluid dat goed past bij de subtiele liedjes van De Haan. Fluister het voort, Awkward I komt naar Le Guess Who?!