Home

Le Guess Who? 2021

+ Julián Mayorga + Felix Kubin + Conjunto Papa Upa + Chúpame El Dedo

Datum
vr 12 nov 21
Open
17:00
Aanvang
17:30
Locatie

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Het festival presenteert artiesten en geluiden die op andere podia nauwelijks te zien en horen zijn, maar juist uitdagen en inspireren. De veertiende editie vindt plaats van 11 t/m 14 november 2021 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Ga voor de timetable en optredens in EKKO naar leguesswho.nl/timetable

ETEN IN EKKO – TUSSEN 17.00 EN 20.00 

Tijdens Le Guess Who? is onze gastro weer geopend voor festivalbezoekers. We serveren snacks en gerechten voor een uitstekende bodem; denk aan aardappelwedges, een pita falafel, een pita met gegrilde groenten of een veggie ‘meatball’ uit de jus met puree. Laat het smaken!

CURATOREN

De programmering van Le Guess Who? wordt deels samengesteld door curatoren, die een selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten uitnodigen om op het festival op te treden. In 2021 zijn dit multi-instrumentalist, zanger en songwriter John Dwyer (OSEES); de Colombiaanse experimentele producer en geluidskunstenaar Lucrecia Dalt; de Japanse componist en percussionist Midori Takada; klarinettiste en saxofoniste Matana Roberts; en singer-songwriter Phil Elverum (Mount Eerie / The Microphones). 

OPTREDENDE ARTIESTEN

Verder zijn er in 2021 optredens van John Dwyer’s pysch- garagerockband OSEES en ook de liveprimeur van zijn nieuwe collectief Bent Arcana; de postrock met invloeden uit jazz en postpunk van Black Country, New Road; de Gambiaans-Britse grime- en hiphopartiest Pa Salieu; de legendarische Duitse krautrockgroep Faust, die zijn iconische album ‘IV’ (1973) uitvoert; de Zanzibarische Siti Muharam, achterkleindochter van taarab-legende Siti Binti Saad; de Amerikaanse ambientpionier William Basinski, die zijn nieuwste werk ‘Lamentations’ uitvoert; de Amerikaanse neo-soulsensatie Gabriels; Egyptisch ensemble Mazaher, een van de laatste beoefenaars van het Zãr ritueel; new age en sufi-componist Arooj Aftab; Canadese avant-rockgroep Suuns; Flohio, een van de meest aangrijpende stemmen in de Britse hiphop en grime van het moment; Eddie Chacon (bekend van het jaren 90 soulduo Charles & Eddie); de Brusselse rapper Zwangere Guy, met even aangrijpende als brutale teksten; en de Nederlands-Surinaamse vocalist, producer en componist Pink Oculus die haar nieuwste project ‘Before Wisdom’ presenteert; en optredens gehost door het Oegandese platenlabel Nyege Nyege Tapes, Utrechts multidisciplinair platform Uncloud, het Amsterdamse label Knekelhuis, het Portugese label voor hedendaagse dansmuziek Tia Maria Produções en het Britse undergroundpunklabel La Vida Es Un Mus.

TICKETS

Vierdaagse passe-partouts voor Le Guess Who? 2021 kosten €133,00; dagkaarten zijn verkrijgbaar voor €46,00 (incl. servicekosten) via leguesswho.com/tickets.

*Dit evenement is uitverkocht. Let op: tickets die niet via de officiële verkoopkanalen van EKKO zijn gekocht, geven geen garantie op toegang tot dit concert. Kijk hier voor meer informatie over verkoop via derden.