Home

Le Guess Who?

+ Braids + Nurses + Gross Magic

Datum
do 24 nov 11
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIVAL

Van donderdag 24 november tot en met zondag 27 november vindt op verschillende locaties in de Utrechtse binnenstad, de vijfde editie van Le Guess Who? plaats. Het festival biedt avontuurlijke, authentieke en urgente popmuziek in een intieme setting. Meer dan zestig bands die normaal niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn, voorzien het festival van een breed scala aan live muziek. Kortom, een festival gericht op de muziekliefhebber.

Naast EKKO vindt Le Guess Who? plaats in Tivoli Oudegracht, Tivoli de Helling, Theater Kikker, dB’s, RASA en Kargadoor. Op deze dag zullen, verspreid over al deze locaties, de volgende acts optreden: Stephen Malkmus & The Jicks, Shabazz Palaces, Nissennenmondai, Braids, Com Truise, Free the Robots, Nurses, Puro Instinct, Gross Magic, Pursuit Grooves, Art Melody.

Braids

Het piepjonge BRAIDS is met het debuutalbum Native Speaker genomineerd voor de Polaris Music Price, de Canadeze Mercury Prize of Grammy. Ergens tussen shoegaze artrock en de dreampop van Beach House, is BRAIDS opgestaan. Twee zwierige bosnimfjes en twee graatmagere übernerds hebben een partij meerstemmige zang in huis. Het vormt de basis van hun uitgesponnen liedjes vol jazzy drums en dwarse electronica. Ondanks de listige drones en phasers is BRAIDS zowaar dansbaar en opwekkend.

http://braidsmusic.com/

Nurses

Portland, Oregon mag je ondertussen best heilige indiegrond noemen. Het is tevens de uitvalsbasis van het typische trio Nurses. Aaron, John en James werken samen sinds 2007 aan hun psychedelische folk-pop met wazige electronica en bewerkte, vreemde covalen. Recentelijk kwam hun derde album Dracula uit, waarop het trio bij vlagen aan het oude Animal Collective doet denken.

http://eternalthrills.tumblr.com/

Gross Magic

.. zou wel eens heel groot kunnen worden. Glunge, noemt hij zijn eigen muziek. Je mag ook best lo-fi powerpop zeggen, in de traditie van bands als Girls, Ariel Pink en een snufje Idiot Glee. De jonge Brit Sam McGarrigle bouwt geniale poppaleisjes. Zijn eerste poppenhuis maakte hij in Brighton met zijn band Hocus Tocus, maar vandaag de dag doet hij het liever helemaal alleen. Gross Magic is nog maar een paar maanden bezig, maar de eerste nummers zijn reeds gebundeld op de bezwerende Teen Jamz e.p.

https://www.facebook.com/grossmagic

Koop hier je ticket.
Meer info vind je hier.
Het blokkenschema vind je hier.